RHoK – En weekend i velgørenhedens tegn

RHoK – En weekend i velgørenhedens tegn

Der er ventet længe på denne weekend, især en mindre skare af entreprenøre og programmøre fra forskellige uddannelser i Århus. Weekenden står i velgørenhedens tegn, RHoK er kommet til byen, en event der aldrig tidligere har været i Europa. Men hvad er RHoK og hvorfor skriver Trendsonline.dk om det, vi var til receptionen og tog

Der er ventet længe på denne weekend, især en mindre skare af entreprenøre og programmøre fra forskellige uddannelser i Århus. Weekenden står i velgørenhedens tegn, RHoK er kommet til byen, en event der aldrig tidligere har været i Europa. Men hvad er RHoK og hvorfor skriver Trendsonline.dk om det, vi var til receptionen og tog pulsen på starten til eventen.

RHoK on
RHoK, Random Hack of Kindness, som det rigtige navn er et initiativ fra Google, Yahoo, World bank, Microsoft og Nasa. Det startede i 2009 og er et forsøg på at skabe et grundlag og fællesskab for softwareprojekter der kan hjælpe bl.a. de fattigste og mest nødhjælpslidte i verden. RHoK er en weekend der samler nogle skarpe programmeringshjerner, kreative, techfolk og folk der brænder for projektet. I løbet af weekenden arbejdes der intens på flere ideer, hvorefter idéerne præsenteres for en jury der vælger den bedste lokale idé. RHoK foregår i flere byer på samme tidspunkt og under hele forløbet er der mulighed for at følge med i hvad der sker i de andre byer.
Nogle af vores læsere vil måske sidde at tænke hvorfor provinsen frem for hovedstaden. Men her kan vi kun sige at der i Århus virkelig er nogle proaktive gutter der har det rigtige mindset og bare vil lykkedes med ting der kan se umulige ud.
Nu er undertegnede ikke selv programmør, men stadig deltager da Trendsonline.dk mener at dette er et super spændende tiltag og hvis man kan være med til at hjælpe med velgørenhed ved at ofre en weekend i kreativitetens tegn, så er det bare Rock, eller RHoK on.

Kendte var på talerstolen
Blandt de mange talere var blandt andet Kaj Grønbæk, Erik Meineche Schmidt, Lars Bak fra Google og Henrik Amsinck fra Lego. Alle gratulerede denne event og Lego og Google var klare i spyttet omkring eventens udbytte. Dette er en konkurrence og i er byggestenene til at bygge en bedre verden.
Flere kendte ansigter fra Startup miljøet i Århus var tilstede, for at nævne nogle få så var to stiftere fra Anybite på plads i netværkets tegn. Niklas vi har nævnt nogle gange på bloggen fra Firmafon var ligeledes at finde her og Ole Bach Andersen en stærk spiller indenfor sociale medier og stragegi omkring dette var der også. Men vigtigst af alt så var de to initiativtagere til arrangementet selvfølgelig også her. Trendsonline.dk kan kun gratulere Tobias og Lasse for deres engagement omkring at få denne event til byen. Sidst men ikke mindst var Trendsonline.dk heldige, at mødes med en masse spændende startups og personner med startup mindsets, dem bliver der sat fokus på snarest på bloggen.

Følg med i hvordan RHoKs udvikler sig over weekenden på bloggen – www.rhok.dk og på Trendsonline.dk

2 comments
redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

 • […] This post was mentioned on Twitter by Daniel Laursen and Daniel Laursen, Daniel Laursen. Daniel Laursen said: RHoK – En weekend i velgørenhedens tegn – http://t.co/GOzOZUo #RHoKAarhus #in […]

  REPLY
 • Kasper Mathias
  6. december 2010, 15:54

  God artikel Daniel. Den opsummerer fint det fremragende arrangement, der just er overstået.

  Selv tak for samarbejdet. Vi må så absolut have set på, hvordan vi arbejder videre med- og forbedrer happydisasters.

  Jeg har god tid efter den 12. december, men derfor kan vi jo sagtens tilføje ideer og materiale på Scribd.

  Vi snakkes ved…

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: