Arkiver

Nyheder

Northcap Partners vil vækste 20 danske startup virksomheder

Det danske venture capital firma NorthCap Partner fik i juni en kapital- og ansættelses mæssig indsprøjtning, da de fik 525 millioner i ekstra kapital, der over de næste 3,5 år skal bruges til at investere i op til 20 selskaber. Desuden fik de tilgang af Rasmus Bjerngaard, der tidligere har været investment manager hos SEED Capital og et kendt ansigt i startupmiljøet.

Vi tog en snak med Thomas Weilby Knudsen som er general manager hos Northcap Partners om denne nye kapital og hvilken type virksomheder, de er på udkig efter.

“Vi søger traditionelt efter It teknologi selskaber med mellem 5 og 50 mill. kr. i omsætning. Vi har imidlertid launchet et program vi kalder NCAP (NorthCap Accelerator Program), hvor vi vil investere i 8-10 virksomheder i den helt tidlige fase, altså hvor der endnu ikke er nogen omsætning af betydning”, siger Thomas til Trendsonline.dk

Konceptet som Thomas beskriver består af en kombination af kapital og ressourcer, hvor Northcap Partners typisk kommer med mellem 4-10 mio. i kapital, og sammen med 5 VC (som er founder kredsen bag Fullrate), stiller ca. 50 arbejdsdage til rådighed på en fleksibel måde og efter en fastlagt model.

“Vi kigger kun på IT og primært indenfor fire områder: mobile, Cloud/SaaS, Communication og Digital Media. Vi kommer med go-to-market capital, hvilket betyder at vi foretrækker at vores kapital primært anvendes til internationalisering. Vi har en række international VC’s som vi samarbejder med omkring internationaliseringsopgaven”, siger Thomas Weilby Knudsen

Hvilken kendetegn er der ved de virksomheder de investere i
Helt specifikt er det altid interessant og vide hvilken type kendetegn der skal være hos den enkelte virksomhed og derfor spurgte vi også Thomas om han kunne sætte ord på dette.

Er det disruption?
“Det er et inflateret begreb, men ja, vi kigger efter teknologier som har mulighed for at revolutionere brancher”.

Hvad med markedspotentiale?
“Der skal være et tilstrækkeligt stort markedspotentiale, men vi har ikke en konkret krav til størrelsen”.

Hvad med teamet?
“Som andre VCs lægger vi stor vægt på såvel erfaring som personlighed i founder teamet”

Og det helt unikke?
“Ikke nødvendigvis. Hvis der ikke er andre i hele verden der laver noget der minder om, så bliver opgaven med at uddanne markedet/brugerne etc ofte ret voldsom. Vi foretrækker investeringer, hvor der også er andre på markedet.
eller er det noget helt andet”.

Har I allerede nogle i kikkerten?
“Ja, vi har en del i kikkerten og allerede foretaget to investeringer. Hhv. Falcon Social og iBill.”

Bootstrappede selskaber er godt
Northcap Partners går typisk ind i startup virksomheden sammen med andre VC’ere og typisk i stadiet efter, at der er kommet angel funding. De kan godt lige bootstrappede selskaber, hvor der endnu ikke er afgivet ejerandele.

Et af de selskaber som Northcap Partners har investeret i er Falcon Social, og denne investering skal hjælpe dem med at erobre markedsandele indenfor Social Media Management. Falcon har allerede kunder som IKEA, Colgate, Carlsberg og mange flere.
“Det er et stort og voksende marked med aktører som havde bevist et behov i markedet. Falcon Social har en skalerbar forretningsmodel og teknologi og nogle rigtig stærke unique selling points i forhold til deres kunder. Vi ser deres system som et klart must-have for virksomhederne og sidst men ikke mindst så har de et godt team der kender kundernes behov og markedet de skal konkurrere i”, slutter Thomas Weilby Knudsen fra Northcap Partners.

Trendsonline.dk vil selvfølgelig følge med og se hvilken spændende virksomheder Northcap Partners investerer i. Og endnu engang kan vi bare modsige dem der går rundt og siger, der ikke er nogen kapital til rådighed, for dette er endnu et tydeligt bevis på at dette ikke er sandt.

Skriv et svar