Hver tredje IT opstartsvirksomhed er vækstvirksomhed – ja, det er jer, startups!

Hver tredje IT opstartsvirksomhed er vækstvirksomhed – ja, det er jer, startups!

Det er særligt nystartede virksomheder inden for IKT, der oplever en vækst på mere end 20 procent om året. Mere end hver tredje it virksomhed – etableret i 2007 eller 2008 og med fem fuldtidsansatte i 2009 – er højvækstvirksomheder. Software driver især fremgangen. Af Pia Ella Elmegård. Højvækstvirksomheder er virksomheder, der har haft en gennemsnitlig årlig

Det er særligt nystartede virksomheder inden for IKT, der oplever en vækst på mere end 20 procent om året. Mere end hver tredje it virksomhed – etableret i 2007 eller 2008 og med fem fuldtidsansatte i 2009 – er højvækstvirksomheder. Software driver især fremgangen. Af Pia Ella Elmegård.

Højvækstvirksomheder er virksomheder, der har haft en gennemsnitlig årlig vækst på mindst 20 procent over en tre-årig periode. I kategorien vækstvirksomhed kan man finde danske iværksættervirksomheder som Autobutler, Easy Translate og Billetto.

MetteLundberg_ITB“Vi ser nu, at it-branchen for alvor er ved at komme op i fart efter krisen. Det er afgørende for Danmark, at vi kan skabe nye erhvervssucceser,” siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

Easytranslate.dk fornyer og innoverer oversættelsesbranchen.

Software løfter den danske IT fremgang

Det danske softwaremarked bærer især fremgangen med en vækst i 2014 på 5,2 procent, og 5.3 procent i 2015, viser nye prognosetal fra analysehuset IDC.

IT-Branchen ser det som et tegn på, at stadig flere danske virksomheder kan se forretningsværdien i at investere i nye softwareløsninger.

CecilieBonefeldDahl“Vi ser fremgang hos mange danske software-virksomheder. Der er ingen tvivl om, at softwarebranchen er en vækstmotor i øjeblikket,” siger Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for IT-Branchen, og fortsætter

“Vi ser et skifte, hvor der bliver satset mere på at købe nye digitale løsninger til at fremme virksomhedernes produktivitet og vækst frem for investeringer i ny hardware. Men der sker en spændende udvikling både på software- og hardware-fronten i øjeblikket som følge af de mange nye cloud-løsninger og mulighederne med Big Data,” slutter Cecilia Bonefeld-Dahl.

Find hele analysen her, og se tallene på vækstvirksomheder fra Danmarks Statistik her.

Autobutler får investering på 43 millioner fra Index Ventures.

2 comments

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

 • Frederik Ploug Søgaard
  2. november 2014, 23:07

  Måles væksten på omsætning eller indtjening?

  Der er i min optik alt alt for stort fokus på IKT-delen af Danmarks start-up scene, der pt. lider overflod af apps og digitale løsninger med fokus på antal brugere frem for en levedygtig forretningsmodel – der kan beskyttes. Jeg skal ikke gøre mig klog på om årsagerne er, at det er hurtigere, nemmere, mere sexet at introducere produkter i det digitale space frem for gode gammeldags fysiske produkter/løsninger. Men det kan nu være frustrerende (fra en investors synsvinkel), at startup-kulturen i dk ikke favner bredere 🙂

  REPLY
 • […] Læs også: Hver tredje IT opstartsvirksomhed er en vækstvirksomhed […]

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: