Virksomheder skal registreres i Ejerregisteret fra 15. december

Virksomheder skal registreres i Ejerregisteret fra 15. december

Ejer du, eller har du panteret på, 5 % eller mere af en virksomhed, skal du registreres i et online register fra 15. december 2014. Det gælder både nye og allerede eksisterende virksomheder. Af Louise Løvendahl Johansen D. 15 december åbner Ejerregisteret for registreringer af virksomhedsejere, skriver Erhvervsstyrelsen på deres hjemmeside. Fra denne dato har allerede eksisterende

Ejer du, eller har du panteret på, 5 % eller mere af en virksomhed, skal du registreres i et online register fra 15. december 2014. Det gælder både nye og allerede eksisterende virksomheder. Af Louise Løvendahl Johansen

D. 15 december åbner Ejerregisteret for registreringer af virksomhedsejere, skriver Erhvervsstyrelsen på deres hjemmeside. Fra denne dato har allerede eksisterende virksomheder, – stiftet d. 14 december 2014 eller tidligere, 6 mdr. til at registrere de personer, som ejer 5 % eller mere i virksomheden

Nye virksomheder,der er stiftet efter 15. december 2014, har 14 dage til at registrere ejerforhold i Ejerregisteret.

I første omgang drejer det sig om A/S, P/S og ApS selskaber, herunder IVS, der skal registrere deres ejer i Ejerregisteret i december. Senere hen skal ejeroplysninger om K/S selskaber muligvis også registreres.

Øget åbenhed i virksomheder

D. 15. juni 2015 vil registeret blive åbnet for offentligheden, og formålet med registrering i Ejerregisteret er at skabe gennemsigtighed og åbenhed omkring ejerforholdene i danske virksomheder.

Oprettelsen af registeret sker på baggrund af selskabsloven, som blev vedtaget tilbage i maj 2009 for at leve op til den EU-regulering og anbefalingerne fra FN-organet FAFT, der skal modvirke hvidvaskning af penge.

Øget gennemsigtighed af ejerforhold i virksomheder skal yderligere forbedre efterforskningsmulighederne for de offentlige myndigheder.

Ejerregisteret forudsætter vedtagelse i folketinget

Åbningen af Ejerregisteret sker dog kun under forudsætning af, at ændringen af selskabsloven, der lige nu behandles i folketinget, bliver vedtaget.

Du kan læse mere om Ejerregisteret her.

erhvervsstyrelsen_logo

2 comments

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

 • KristinBateman
  15. december 2014, 07:45

  It’s going to be end of mine day, but before finish I am reading this fantastic paragraph to increase my knowledge.

  REPLY
 • ArielleBrice
  15. december 2014, 15:18

  How to find the top cordless drills depends on your particular needs and how much you are willing to spend. It can allow you to see if there are any warps in longer pieces of wood. Simply move backwards through the disassembly process, and with a bit of caution and patience you should be put back together in no time.

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: