Erhvervsstyrelsen indfører nye digitale muligheder

Erhvervsstyrelsen indfører nye digitale muligheder

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny service, som skal gøre det nemmere at registrere selskaber og erhvervsdrivende fonde digitalt, fortæller Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse. Af Tina Søndergaard  Den nye service gør det muligt at anmelde start af alle virksomhedsformer digitalt – inklusive iværksættervirksomheder på en enklere måde en hidtil. Udover selskabsregistrering er det også muligt at registrere omdannelser,

Erhvervsstyrelsen har lanceret en ny service, som skal gøre det nemmere at registrere selskaber og erhvervsdrivende fonde digitalt, fortæller Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse. Af Tina Søndergaard 

Den nye service gør det muligt at anmelde start af alle virksomhedsformer digitalt – inklusive iværksættervirksomheder på en enklere måde en hidtil. Udover selskabsregistrering er det også muligt at registrere omdannelser, statusskift og visse andre ændringer.

Opstramning af sikkerheden

En vigtig del af opdateringen af virksomhedsregistreringer er en stramning af sikkerheden. For eksempel er der indbygget en adviseringsservice i registreringen af person som selskabsledere. Det vil sige at personer, der bliver registreret som leder af et selskab, nu vil blive informeret om dette via Digital Post. Derved håber man at kunne undgå en del bedrageri på området.

Del af et større moderniseringsarbejde

Ændringerne af systemet til selskabsregistrering er del af en større modernisering af Erhvervsstyrelsens IT-systemer. Styrelsen advarer derfor om at ændringerne kan betyde længere behandlingstider i den kommende periode især i forhold til de mange nye muligheder for selskabsregistrering, som skal behandles manuelt og ikke kan afsluttes med en digital straksafgørelse.

Erhvervsstyrelsen vil i løbet af 2015 arbejde på at opfange og udbedre eventuelle fejl og mangler i det nye IT-system samt løbende introducere nye digitale muligheder.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: