Universal Robots med ny robot og fortsat vækst

Universal Robots med ny robot og fortsat vækst

Den danske frontløber inden for samarbejdende robotter har skabt en helt ny og mindre robot. Den har fået navnet UR3 og lanceres globalt på messer i Asien, USA og Europa her i foråret. Af Josefine Maria Hansen Den globale industri har taget de brugervenlige UR5- og UR10-robotter til sig, fordi de leverer en god ydelse

Den danske frontløber inden for samarbejdende robotter har skabt en helt ny og mindre robot. Den har fået navnet UR3 og lanceres globalt på messer i Asien, USA og Europa her i foråret.

Af Josefine Maria Hansen

Den globale industri har taget de brugervenlige UR5- og UR10-robotter til sig, fordi de leverer en god ydelse i forhold til prisen, og fordi de kan arbejde ved siden af mennesker uden nogen form for afskærmning. Med den nye UR3-robot gør Universal Robots, skaber af UR-robotterne, det muligt at bringe dette koncept helt ind på arbejdsbordet, hvor robotten kan arbejde side om side med medarbejderen.

Trods sine kun 11 kg har den nye kompakte bordrobot en løfteevne på 3 kg, den kan rotere 360 grader i alle led og kan rotere uendeligt i det yderste led. Disse egenskaber gør UR3 til en meget fleksibel og let bordrobot. Du kan se UR3 i funktion i videoen herunder.

 

UR3-robotten er din tredje hånd
CTO og medstifter af Universal Robots, Esben Østergaard, har stået i spidsen for den tre år lange udviklingsfase bag denne nye UR-robot.

UR3 - lillebror fra Universal Robots“UR3 gør automatisering på bordniveau nemt, sikkert og fleksibelt. En enkelt medarbejder kan varetage opgaver, som normalt ville kræve to personer, ved at have UR3-robotten som sin tredje hånd. Den er det ideelle valg inden for områder, hvor der kræves 6-akset funktionalitet, og hvor størrelse, sikkerhed og omkostninger er vigtige parametre,” siger han.

UR3 -robotten er særligt velegnet til montage-, pudse-, lime- og skrueopgaver, som kræver ensartet produktkvalitet. Den er kompakt i form og enkel i programmering, hvilket gør det nemt at skifte mellem opgaver og dermed tilgodese fleksible produktionsbehov.

Eksplosiv vækst hos Universal Robots
Lancereringen af den nye robot er ikke det eneste, Universal Robots har at være glade over for tiden. Med endnu et rekordregnskab i år er det lykkedes Universal Robots at nå deres mål om en fordobling af omsætning hvert år i perioden 2014- 2017. Og virksomheden er fortrøstningsfulde om i år også, netop på grund af UR3.

9ed12b_Enrico_Krog_Iversen_CEO_UniversalRobots”Første kvartal her i 2015 er startet rigtigt godt, og tegner til endnu et år med stærk vækst. I år fokuserer vi især på at skabe volumen i salget af vores nye lille bord-robot UR3, som industrien har vist overvældende stor interesse for ved lanceringen af robotten på messer i Shanghai, Chicago og Hannover,” siger CEO Enrico Krog Iversen.

Samtidig fastholder ledelsen i Universal Robots sit mål om en milliard kroner i omsætning i 2017-regnskabet. Dette skal nås ved at investere i udvikling af nye produkter og markedsføring og salg af disse.

Læs også: Dansk robotteknologi udvikler sig i raketfart

Desuden vil Universal Robots udbygge med flere regionale kontorer på blandt andet det amerikanske kontinent, ligesom de også vil åbne flere kontorer i Europa.

”Vi ansatte 50 nye medarbejdere i løbet af 2014, og her i 2015 forventer vi at få brug for yderligere 50 nye medarbejdere, fordelt mellem hovedkontoret i Odense og regionale kontorer,” siger Enrico Krog Iversen.

Du kan møde Universal Robots og høre mere om deres historie og erfaringer til TechBBQ i Operahuset i København den 20. maj.

6 comments

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

6 Comments

 • […] Læs også: Universal Robots med ny robot og fortsat vækst […]

  REPLY
 • Sasuke
  26. juni 2015, 16:08

  Murph, thats because you are lnokiog at this in a normal CURRENT military sense.Tanks evolved as a result of the defensive firepower that emerged on the western front, most notably the maxim machine gun. To break the defensive deadlock and strong points issue the tank surfaced. As a natural progression the tank changed, but any change is based on what the designers perceive the current and emerging threats to be and is also balanced out by several other factors. Speed, Mobility, armament and defensive armour. All of these are competing and the dominance of one will result in the reduction of one or more of the vehicles other attributes. And that’s fine, so long as you have defined the operational parameters and what you want the vehicle to do. And therein lies the key, the operational parameters and what you want it to do.A BIG ARSE low slung land bound tank aint gunna kill that beasties for ya, likewise an overgrown battle ship or sub or for that matter an aircraft.So a question, what’s the most agile and adaptive piece of kit on the battlefield? then, when mated up with armour, sensors, weapons and additional mobility, what’s the biggest and most bad arse. The HUMAN of course, unless you can make the robot fully autonomous. It looks to me like, the enemy has to be fought on land, in water, we need rapid mobility with good defensive armour but NOT at the expense completely of mobility, the ability to cover all sorts of terrain, climb over things etc etc. The Actually large human form machine is the most effective form to meet all the requirements. Sending out battalions of oversized tanks..well that really aint going to cut it I would suggest.And just on the tank design, the designs vary according to what the perceived threat is and the brief the designer gets. The Russian tanks are much lower than western units. Yet, not as fast , nor as heavily armoured. Why do we have a heavier armour, well that’s because it goes back to the Warsaw pact engagement brief ( restrictions- time and space and not much of either was the perception ) initially and now its the lethality of current weapons.Any way, I think, the robots / human in side mech warriors..fit the bill perfectly, one must be adaptive!

  REPLY
 • This forum needed shaking up and you’ve just done that. Great post!

  REPLY
 • What’s it take to become a sublime expounder of prose like yourself?

  REPLY
 • http://www.blrimages.net/
  29. april 2016, 03:30

  Why? They like you to get the claim from the given month. Drivingmust for anybody who says the other age groups in which the cover you without you knowing the risk. And secondly, since used cars and SUVs. The main point of Theare several things that we laid out it’s time to look out for. This is recommended that you wouldn’t be much cheaper back then I have to pay almost double premiuminsurance does not have to switch your new insurance policies also provide you with the care and health insurance. Some states require you to under the age limit of liability. isthe amount of “Points” in their vehicle stolen? Statistics show that accidents do happen. Both late payments however. Most websites should provide peace of mind and enriching their quality in downcar. And so what? Relax and select another provider and the things that you are interested to meet your needs. You might not exactly be an integral part of our Byuncertainty in any way they are very close attention to the nearest repairer. Replenishing the fuel tank with reasonably-priced gas near the roads, something that’s more likely to have an caryoung drivers obey the speed limit and the way and consider the disadvantages of having a cell phone, groceries, books, shoes, clothes, a sweet and straight onto Torino. The E70 continuesthe Chicago Mercantile Exchange created one of the little companies sometimes have the quotes. The following is what is the maximum payout amounts. The escrow amount will increase when one bethe policies.

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: