Appen der kan mærke, hvordan du har det

Appen der kan mærke, hvordan du har det

Tænk, hvis vores mobiltelefon kunne mærke vores humør. Det er faktisk ikke længere et tankeeksperiment. Det findes. En app, der kan mærke, hvordan vi har det. “Jeg rejse på et tidspunkt til England, væk fra alle mine nære i USA. Jeg var ensom. Jeg brugte mere tid med min computer, end jeg gjorde sammen med

Tænk, hvis vores mobiltelefon kunne mærke vores humør.

Det er faktisk ikke længere et tankeeksperiment. Det findes. En app, der kan mærke, hvordan vi har det.

“Jeg rejse på et tidspunkt til England, væk fra alle mine nære i USA. Jeg var ensom. Jeg brugte mere tid med min computer, end jeg gjorde sammen med mennesker. Jeg græd. Men det eneste måde, jeg kunne udtrykke det på, var gennem en smiley.”

Det fortæller Rana el Kaliouby. Det gav hende ideen til at udvikle en teknologi, som kan mærke menneskers emotionelle tilstand. Hun står bag Affectiva, der arbejder med teknologi, der kan læse vores udtryk, og på den måde afkode, hvilket humør vi er i.

“Selv om det modsatte ofte bliver pointeret, så behøver teknologi og følelser ikke være hinandens modsætninger. Tænk hvis bilen kunne mærke, om du er træt. Eller hvis køleskabet låser af sig selv, fordi det ved, at du kun spiser som en overspringshandling,” siger hun.

Se hendes præsentation af teknologien i TED Talk’en herunder, som er optaget under TEDWomen 2015.

 

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: