Arkiver

NyhederSoftware

SEO-værktøjer boomer – hvad skal du vælge?

Når man skal vælge optimeringsværktøj til at fremme sin websides placering i diverse søgemaskiner, kan det være en jungle at finde ud af, hvad der er bedst for lige præcis din virksomhed. I det nye år, oplever vi et reelt boom i udviklingen af SEO-værktøjer. Men hvad skal man vælge?

Mange af de eksisterende værktøjer ligger på en pris mellem 750 kroner og op til 15.000 kroner. Det kan være en umulig udgift for startup-virksomheder, med begrænsede midler. Med det upcoming boom i udviklingen af de her programmer, ser vi en masse danske startups på banen.

Her sammenligner vi to af de nye værktøjer på markedet.
Mød RankScanner, som er udviklet af Rune Jensen, der har været aktiv iværksætter, siden han var 14 og har haft fingrene med i en række webshops og portaler, heriblandt gocondom.dk og kontorklubben.dk. Softwaren blev oprindeligt udviklet til eget brug, men han indså hurtigt, at det, softwaren kunne var noget, flere virksomheder eftersøgte, og han besluttede sig derfor for at udvikle en version, der kunne gøres tilgængelig for alle.

Det andet startup er SEORanking. Softwaren er udviklet af Mathias Lund og Morten Petersen. De har begge rødder i Graduateland, som er en karriereportal for studerende og nyuddannede – beliggende i Startup Village. Mathias Lund er studentermedhjælper og Morten Petersen er medstifter og CTO. Deres oplevelse af markedet var meget lig den Rune Jensen fra RankScanner havde, nemlig at markedet ikke nødvendigvis var indrettet til nystartede virksomheder.

Begge programmer har mange af de samme features, men naturligvis er der også forskelle. Vurder selv:

Keywords
Begge værktøjer har tanke på startup-miljøet, i form af gratis adgang til softwaren. SEORanking tilbyder en gratis version, hvor man som bruger får op til 10 keywords, ønsker man flere keywords, skal man så opgradere. RankScanner har en gratis version, der giver op til 25 keywords gratis, inden en opgradering bliver nødvendig.

Følg din SEO-ranking
RankScanner tilbyder email-rapportering, så du får en email, så snart der er en ændring i ranks, om det er op eller ned. SEORanking tilbyder det samme, blot i en anden version. Her får du som bruger en daglig rapport om udviklingen i dine ranks.

Hold øje med konkurrenterne
Begge værktøjer gør det muligt at spionere på dine konkurrenters ranking, så du kan vurdere, om din virksomhed skulle gøre noget anderledes, eller om I har helt styr på tingene. RankScanner gør det endda muligt at lave en liste af konkurrenter til hvert domæne, du har tilknyttet, som programmet så tjekker igennem for dig.

Analyser dine tal
Seoranking giver mulighed for at inkorporere Google Analytics, som hjælper med at analysere eksempelvist antallet af besøgende på dine forskellige keywords, men også give dig en ide om din “bounce rate” på disse keywords – altså hvor stor en procentdel af de besøgende, som bliver hængende på siden, efter de har klikket sig ind via disse keywords på Google. Det har RankScanner ikke, men til gengæld har de en analyse-feature indlejret i programmet, så du kun skal ind i ét program.

WordPress
Rankscanner indeholder et wordpress-login, hvilket gør det fordelagtigt for bloggere og onlinemagasiner.

Ekstra features med Rankscanner
Rankscanner giver mulighed for at tilføje et ubegrænset antal af domæner, som man så kan opgradere enkeltvis, efter behov. Derudover har de en feature, der hedder Failover System. Det går ind og dobbelttjekker resultaterne, så du er sikker på, at dine ranks er helt korrekte. Endeligt arbejder de på en feature, der gør det muligt at dele tidligere nævnte emailrapporteringer med dine kolleger.

Ekstra features med Seoranking
Seoranking gør det muligt for den SEO-ansvarlige i en virksomhed at invitere alle sine kollegaer til samme account – således kan alle i virksomheden holde øje med virksomhedens SEO-tal og samarbejde om at forbedre placeringen på Google. De er også i gang med at udvikle en ekstra feature, der gør det muligt at måle volumen- altså antal månedlige søgninger på ens keywords.

Begge programmer bygger på et princip om enkelhed og brugervenlighed, samt at være lettilgængelige for startups, som dem selv. Så nu er det op til dig, at vurdere hvilken løsning, der er den bedste for dig og din virksomhed.

2 kommentarer

Skriv et svar