Arkiver

DebatNyhederPlatform

Undersøgelse: Vi har ingen strategi for vores online profiler efter død

De fleste af os har en aktiv tilstedeværelse på diverse online medier. Vi har profiler og passwords til snart alting. Men hvad sker der med vores online liv, når vi ikke er her mere?

Landsforeningen Liv&Død har i samarbejde med Epinion lavet Danmarks første og eneste repræsentative undersøgelse om digital arv. Den belyser danskernes forhold og kendskab til digital arv. I den finder man, at 48 procent af danskerne ikke ønsker at leve videre på de sociale medier efter vores død. Desværre viser undersøgelsen samtidigt at 3 ud af 4 danskere ikke har en strategi for at sikre deres digitale arv, og at resultatet af det er, at flere alligevel lever videre online efter deres død.

Trine Juul Axelsen har haft problemet med digital arv tæt inde på livet, da hun for 1½ år siden mistede sin søster til kræft.

”Min søster døde for halvandet år siden. Selvom hun havde været syg længe, kom det meget pludseligt. Fra vi fik at vide, at der ikke var mere at gøre, gik der 5 dage. Så står man der uden at have fået svar på det hele og har alt for mange spørgsmål.”

Da familien skulle kigge på hendes profiler og konti på sociale medier, havde de ingen passwords eller login til apps på hendes smartphone.

”Vi havde ikke spurgt hende om passwords. Det er ikke det, man bruger energien på de sidste par dage.”

Ifølge Trine Juul Axelsen, var søsterens Facebook en af de vigtigste profiler at få lukket ned hurtigt, da mange kontaktede hende gennem den, da søsteren var en aktiv bruger.

På trods af at Facebookprofilen hurtigt blev lukket ned, var det alligevel svært at danne sig et overblik over alle de steder, søsteren havde et online liv.

”En uges tid efter min søsters død, blev vi kontaktet og gjort opmærksom på, at hendes Endomondo-profil stadig var aktiv.”

Det kan for mange være svært at finde rundt i, hvordan man bedst selv tager stilling til ens egen digitale arv, og hvordan man som efterladt bedst kan agere. Foreningen Liv&Død har derfor på sitet www.livogdoed.dk samlet en lang række råd om digital arv.

Skriv et svar