DTU-startup får 7 millioner i kapitalindsprøjtning

DTU-startup får 7 millioner i kapitalindsprøjtning

Cleantech-startuppet Fluidan, som er udviklet på Dansk Teknisk Universitet og har deltaget i Danish Tech Challenge fik i efteråret tildelt omkring en halv million kroner fra Innovationsfonden. Nu afslører startuppet en noget større investering. Investeringen kommer fra et konsortium bestående af Syddansk Teknologisk Innovation, Christian Nielsens Fond og en række private investorer. Til sammen skyder

Cleantech-startuppet Fluidan, som er udviklet på Dansk Teknisk Universitet og har deltaget i Danish Tech Challenge fik i efteråret tildelt omkring en halv million kroner fra Innovationsfonden. Nu afslører startuppet en noget større investering.

Investeringen kommer fra et konsortium bestående af Syddansk Teknologisk Innovation, Christian Nielsens Fond og en række private investorer. Til sammen skyder de nu 7 millioner kroner i startuppet. Pengene skal bruges til at afprøve og fintune produktet på en række virksomheder. Blandt andre danske Coloplast, hvor Rheostream-teknologien skal bruges til at teste en trykfølsom lim.

Fluidan har udviklet en teknologi, Rheostream, som kan måle en væskes flydeegenskaber automatisk under produktionen af eksempelvis, mælk, shampoo eller maling. Den process er 100 gange hurtigere end den eksisterende, som kræver laboratorieundersøgelse, for at fastslå en væskes kvaliteter. Variationer i en væskes flydeegenskaber, fører i dag til store udsving i kvaliteten af flydende produkter, og medfører store spild.

”Vi er naturligvis særdeles glade for denne kapitalindsprøjtning, som betyder, at vi kan videreudvikle RheoStream-teknologien og implementere den i produktionsvirksomheder, hvor teknologien kan føre til store besparelser ved at reducere spild og kvalitetsvariationer. Denne kapitalindsprøjtning er et væsentligt skridt på vejen og en bekræftelse af, at vores teknologi vil levere en betydelig værdi til industrien” siger Anders L. Østergård, administrerende direktør i Fluidan.

Fluidan var tidligere på året blandt finalisterne i Danish Tech Challenge, men måtte dog se sig slået af Medtech-startuppet Medtrace.

2 comments

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

  • […] “Naturally, we are extremely happy about this capital injection which enables us to further develop the RheoStream-technology and implement it in production companies where the technology can cause big savings by limiting waste and quality variations. This capital injection is a significant step on the way and a reassurance that our technology will bring significant value to the industry,” says Ander L. Østergård, CEO of Fluidan to TrendsOnline. […]

    REPLY
  • Here the all problem solution,so today we have learn how to use and set up remote desktop in window 10 pc,so is very simple process,these are more option to set up this,then here the most common easy ways to help to add,so following step by step this ways.

    REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: