København vil være i front med IoT

København vil være i front med IoT

Københavns Kommune arbejder for at skabe en bæredygtig og smart by, som vil bringe Danmark op af den internationale it-rangstige ved at styrke digitaliseringen og støtte it-branchen i hovedstaden. IoT, innovation, smart city og en effektiv digital infrastruktur er fokuspunkterne for Københavns Kommune, der inviterer it-branchen inden for til et offentlig privat samarbejde. Kommunen vil bl.a. stille den ledige

Københavns Kommune arbejder for at skabe en bæredygtig og smart by, som vil bringe Danmark op af den internationale it-rangstige ved at styrke digitaliseringen og støtte it-branchen i hovedstaden.

IoT, innovation, smart city og en effektiv digital infrastruktur er fokuspunkterne for Københavns Kommune, der inviterer it-branchen inden for til et offentlig privat samarbejde. Kommunen vil bl.a. stille den ledige plads i kloakker, lygtepæle og buslæskærme til rådighed for it- og televirksomheder, så der kan oprettes billigere it-forbindelser.

”Vi arbejder for at skabe en bæredygtig og smart by, og jeg synes, det er smart at bruge den ledige plads i vores kloakrør, lygtepæle og buslæskærme til noget, der giver udvikling og vækst i København. Det er et godt eksempel på, hvordan det offentlige og private kan arbejde sammen til alles fordel og eksempelvis sikre bedre internet til københavnerne,” siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside.

Plads til iværksættere

Københavns Kommune er påbegyndt samarbejdet med it- og telebranchen om at udbygge den digitale infrastruktur. Det vil store og små virksomheder samt iværksættere kunne bruge på markedsvilkår til at udvikle smarte løsninger.

”Vi ønsker at afprøve en række teknologiske sensorer, som skal anvende den infrastruktur, der etableres. Vi har allerede et projekt ”street lab” i gaderne omkring Rådhuspladsen, hvor vi vil teste blandt andet sensorer i relation til parkering, luftkvalitet og støj. Derudover igangsætter vi udvikling af et visualiseringsværktøj til at omsætte alle disse data til noget intelligent information via et PCP (precommercial procurement). I begge tilfælde vil det som iværksætter være muligt at byde ind med løsninger,” siger Winn Nielsen, enhedschef for Bydata i Byens Udvikling i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

Det er en klar anbefaling fra kommunens side, at man satser på åbne standarder, samt at løsningerne er lette at integrere til byens øvrige systemer. Ifølge Winn Nielsen er der åbent for udvikling til alle områder, der hører under kommunen, og han opfordrer til, at man tænker i nye muligheder:

”Men det er klart, at miljø, klima, skybrudssikring og fremkommelighed for alle typer af trafikanter er meget interessant for eksempelvis Teknik og Miljøforvaltningen.”

I det hele taget anbefaler Winn Nielsen, at udviklerne ikke kommer til at tænke i teknik, men tænker praktisk og i løsninger, når de udvikler inden for IoT.

”Det er en ambition om at virke for øget livskvalitet og vækst samt reduceret CO2, så ambitionen for IoT er, at det er et middel til at realisere disse mål. Teknologien må ikke blive et mål i sig selv,” siger Winn Nielsen. Hitachi er ved at udvikle en big data platform for Københavns Kommune, Region Hovedstaden og CLEAN, hvor alle virksomheder let skal kunne tilgå offentlig og privat data og bruge det til nye forretningsmuligheder.

Platformen lanceres til maj.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: