Fintech dominerer nu investeringsmiljøet i Norden

Fintech dominerer nu investeringsmiljøet i Norden

For første gang er fintech-branchen nu det område, som modtager flest investerings-penge i Norden. Fra starten af 2014 til slutningen af marts 2016 modtog 51 nordiske fintech-startups cirka 2,5 milliarder kroner i investeringer. Det gør fintech til det største investeringsområde i Norden, skriver TechCrunch. Næsten 1 ud af 10 investeringer i Norden foretages nu i

For første gang er fintech-branchen nu det område, som modtager flest investerings-penge i Norden.

Fra starten af 2014 til slutningen af marts 2016 modtog 51 nordiske fintech-startups cirka 2,5 milliarder kroner i investeringer. Det gør fintech til det største investeringsområde i Norden, skriver TechCrunch.

Næsten 1 ud af 10 investeringer i Norden foretages nu i fintech, hvor Sverige fører an med hele 32 af de 51 investeringer, der er lavet på området siden 2014.

”Det er noget af en bedrift for en region, der længe har været forbundet med gaming, SaaS til virksomheder og velfærd som de dominerende områder,” siger Neil Murray, stifter af The Nordic Web, til TechCrunch.

Han peger på, at de nordiske lande er hurtige til at tage mobile løsninger til sig, og at netop mobile løsninger fungerer godt sammen med fintech. Samtidig har skandinaverne i stor grad droppet kontanterne, og de nordiske virksomheder er nået langt med digitaliseringen.

Selvom der med eksempelvis iZettle og Klarna allerede er nordiske succeshistorier på fintech-områder, mener Neil Murray, at fintech-miljøet i Norden stadig er på et tidligt stadie.

”Jeg tror 2015 var året, hvor fintech etablerede sig selv i Norden, men 2016 bliver året, hvor fintech lægger alle andre områder bag sig,” vurderer Neil Murray i interviewet med TechCrunch.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: