Danske acceleratorer blandt de bedste i Europa

Danske acceleratorer blandt de bedste i Europa

[:DA]Globalt er Danmark rigtig godt med, hvad angår kvaliteten af acceleratorer og brugen af dem. Og i Europa er de danske acceleratorer nogle af de bedste. Vi ligger der, lige under Storbritannien, som det andet mest investerende land i Europa, når det kommer til accelerator-støtte til startups. Over 4,8 millioner euro blev der i 2015

[:DA]Globalt er Danmark rigtig godt med, hvad angår kvaliteten af acceleratorer og brugen af dem. Og i Europa er de danske acceleratorer nogle af de bedste.

Vi ligger der, lige under Storbritannien, som det andet mest investerende land i Europa, når det kommer til accelerator-støtte til startups. Over 4,8 millioner euro blev der i 2015 investeret i danske startups mod 1,9 millioner euro i 2014.

Det viser den for nylig offentliggjorte European Accelerator Report 2015 fra Gust og Fundacity.

Hjælpen til danske iværksættere har aldrig været bedre, hvis man spørger danske Accelerace, som rangerer som nummer ét i Europa, og som på den globale rapport når op på en ottende plads på listen over top seed-acceleratorer. På listen findes også den København-stiftede Startupbootcamp som nummer fire.

”Startup-acceleratorer spiller en stor rolle i dagens tech-scene både i Danmark og internationalt, og mange ser i dag acceleratorer som den nye business school for start-ups. Acceleratorforløb er globalt set blevet en kendt model, da træning og netværk har stor værdi – og kan endda være af større værdi end en investering,” siger Peter Torstensen, CEO i Accelerace.

Acceleratorer

Accelerace spotter, træner og investerer i danske og internationale startups, som over et fem til otte måneders forløb får mere end 200 timers én til én rådgivning med eksperter, der selv har en masse startup- og investorerfaring. Iværksættere får også adgang til et bredt og stærkt netværk, og 92 procent af de godt 300 startups, som Accelerace har arbejdet med, er stadig på markedet i dag.

Næsten fem millioner fordelt på 57 startups

De 4,8 millioner kroner, som blev investeret i startups af acceleratorer i 2015, er blevet fordelt på 57 startups. Året før var antallet af accelerede virksomheder 48. Men det er ikke alle acceleratorer, der investerer i startups, fortæller Peter Torstensen. I Acceleraces tre investeringsfonde, Accelerace Invest, Nupark Accelerace og Welfare Tech Invest, investerer de kun i virksomheder, der har været gennem et Accelerace-forløb og vist en stejl udviklingskurve, og som er klar til at få tilført ekstra kapital.

”Det skal også nævnes, at et acceleratorforløb kræver, at iværksætterne er klar til et fokuseret og intenst forløb. De skal være motiverede, og de skal være indstillet på at lære. Det er også vigtigt at holde for øje hvilke områder, som de enkelte acceleratorer er specialiseret i, og om der er et godt match,” siger Peter Torstensen.

Læs også: Danske acceleratorer er i Europas top 10

Danmark ligger også lunt, hvis man ser på, hvilke acceleratorer, der er de mest aktive i Europa. Her ligger Startupbootcamp som nummer fire og Accelerace som nummer syv.

Danmark skal højere op på listen over acceleratorer

Som region har Europa oplevet en stærk interesse fra både den private og offentlige sektor i at investere i startups. Totalt blev der i 2015 investeret 37.533.632 euro i 2.574 startups gennem 113 acceleratorer.

For at få Danmark endnu højere op på den europæiske top10, kræver det dog flere investeringer.

“I Accelerace forventer vi at udvide med nye programmer og investeringsmuligheder over de kommende år. Vi håber fortsat, vi kan være med til at få Danmark endnu højere op på listen,” siger Peter Torstensen.

Du kan se hele rapporten og de interaktive grafikker her.[:]

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: