EU giver 450 millioner euro til nyt samarbejde om højere cybersikkerhed

EU giver 450 millioner euro til nyt samarbejde om højere cybersikkerhed

[:DA]Europa-kommissionen har underskrevet en aftale om et fremtidigt samarbejde mellem medlemslandene om højere cybersikkerhed. EU har øremærket 450 millioner euro til formålet med en forventning om tre gange så meget kapital fra private indspark. Aftalen, der blev underskrevet tirsdag, skal sikre et fremtidigt samarbejde mellem medlemslandene til at udvikle og forbedre cybersikkerhed i regionen. Det

[:DA]Europa-kommissionen har underskrevet en aftale om et fremtidigt samarbejde mellem medlemslandene om højere cybersikkerhed. EU har øremærket 450 millioner euro til formålet med en forventning om tre gange så meget kapital fra private indspark.

Aftalen, der blev underskrevet tirsdag, skal sikre et fremtidigt samarbejde mellem medlemslandene til at udvikle og forbedre cybersikkerhed i regionen. Det kommer til at foregår som en kollaboration mellem landene og private organisationer, skriver The Verge.

Det bliver den nylig funderede EU-organisation, European Cyber Security Organization, der kommer til at stå for samarbejdet med universiteter, forskningsinstitutter, private firmaer og andre interesserede i spørgsmålet om sikkerhed på nettet. Pengene bliver distribueret til de forskellige deltagere med hjælp fra forskellige tech-virksomheder og lokale myndigheder.

Selvom detaljerne stadig er en kende uklare, så er ambitionerne ikke. Planen er et foreløbigt udspil allerede i 2017 og forventede merinvesteringer, så totalbeløbet når op i omegnen af 1.8 milliarder euro- og det inden 2020, skriver The Verge.

Vigtigt med øget fokus på cybersikkerhed

Europa-Kommissionen har allerede defineret nogle overordnede punkter, som samarbejdet skal fokusere på.

“Brud på cybersikkerheden forårsager hvert år store økonomiske skader på flere hundrede milliarder euro til europæiske virksomheder og til økonomien som helhed,” skriver Europa-Kommissionen i et memo.

Derfor skal der nu et øget fokus på at håndtere situationerne og forstå kompleksiteten i netop denne type kriminalitet.

Derfor ser Europa-Kommissionen også gerne, at alle medlemslandene går sammen om at dele viden, ekspertise og erfaringer, for at komme eventuelle trusler mod cybersikkerheden til livs, skriver The Verge.

 [:]

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: