Arkiver

Content Ad SpaceSponsoreret indhold

Gæsteindlæg: Få hjælp til at starte din start-up

Det var en musikglad svensker, der fik idéen til musiktjenesten Spotify, og en kløgtig amerikaner, der udnyttede deleøkonomiens muligheder, da han startede AirBnb, og det interne kommunikationsværktøj Podio blev lanceret indenfor det danske kongerige. 

Alle har de det tilfælles, at de startede som en idé, inden de blev til de store pengemaskiner, som de er i dag.

Gode og originale idéer som disse er svære at få, men hvis du sidder med den næste idé, du tror kan være ligeså stor som Twitter og Instagram, men mangler det monetære indskud, er der flere ting, som du kan gøre. TrendsOnline.dk har samlet et par tips.

Crowdfunding

Indenfor de sidste par år er crowdfunding virksomheder som Kickstarter og GoFundMe poppet op, som giver iværksættere en mulighed for at få støttet deres idé direkte af slutforbrugerne. Det foregår ved, at du sætter dig et mål, som du dernæst har et bestemt antal dage til at nå. På siden pitcher du din idé, og afhængigt af hvor meget en person vælger at donere, kan du give specielle præmier. Crowdfunding-projekter har indtil videre været meget populære i den kreative branche, hvor mange musikere og indie-filmproducenter har fået finansiering  gennem de populære sites. Støtterne har for eksempel fået mulighed for at screene film eller downloade sange før alle andre. Og husk – Kickstarter og GoFundMe startede også bare som et par gode idéer i hovedet.

Firmalån

Du kan selvfølgelig også gå den traditionelle vej og søge om et lån til opstart af virksomhed. Denne metode kræver selvfølgelig, at du har en konkret virksomhedsplan liggende, da du her mere skal tale til bankfolkenes rationelle sider fremfor slutforbrugernes følelsesladede side, som mere er tilfældet ved crowdfunding. Der findes utallige banker, der specialiserer sig indenfor virksomhedslån. Lendino er et af de mere populære, da det for det meste er privatpersoner og investorer, der ser på de forskelige lånforslag og bidrager med penge.  Selvom det dog er privatpersoner, der står bag, skal du huske, at der stadig er forskel på det og crowdfunding, da førstnævnte er et lån, der skal betales tilbage, og sidstnævnte er finansiering fra slutforbrugerne.

AngelList

Siden 2010 har AngelList været en go-to side for start-ups, hvor de kan møde andre start-ups og investorer – de såkaldte ”angels”, der besøger siden for at finde start-ups, de kan investere i.  AngelList er lidt en blanding af de to førnævnte, da du taler direkte til forbrugere og investorer, men du oftest skal betale lånet tilbage. Samtidig fungerer siden også som et job-forum, hvor jobsøgende kan finde start-ups, som de synes virker interessante, som de kan være med til at bygge op fra starten. Så hvis du for eksempel har en rigtig god idé til en app, men mangler den tekniske know-how, kan det være, du kan finde den rette app-udvikler her. I 2014 havde start-ups på AngelList genereret for over 100 millioner amerikanske dollar i støtte.

Flyt til start-up byer

Er du 100% investeret, kan du flytte til storbyer, som er kendte for start-ups.  Barcelona i Spanien har f.eks. kontorer for Google, Booking.com, AirBnb, Apple og Bosch, så det er en rig mulighed for at nyde sydens sol, mens du er i en by omgivet af cool og kreative iværksættere.

Skriv et svar