Startup tilbyder low-tech varmeløsninger til sommerhuset

Startup tilbyder low-tech varmeløsninger til sommerhuset

Et italiensk startup har udviklet en slags terracotta terrassevarmer, der drives af varme fra stearinlys. En basal måde at opvarme ens omgivelser uden strømforbrug – og så er den egentlig også ret kær. Egloo er navnet på den lille terrassevarmer. Ideen kommer fra den designstuderende Marco Zagaria, som til daglig studerer design på Academy of

Et italiensk startup har udviklet en slags terracotta terrassevarmer, der drives af varme fra stearinlys. En basal måde at opvarme ens omgivelser uden strømforbrug – og så er den egentlig også ret kær.

Egloo er navnet på den lille terrassevarmer. Ideen kommer fra den designstuderende Marco Zagaria, som til daglig studerer design på Academy of Fine Arts i Rom. Han har en særlig passion for design og skønhed. Men ting skal ikke kun være smukke – hans motto er, at godt design gør dit liv lettere.

Som et modspil til de store mængder elektricitet, der ofte bliver brugt på opvarmning af private hjem, har han udviklet Egloo. Den ligner lidt en lille iglo, og så har den plads til fire fyrfadslys. Effektiviteten hos Egloo ligger i materialet. Marco Zagaria benytter nemlig terracotta til udformningen af miniature-ovnen. Terracotta er dybest set brændt ler, altså en type keramik, som lagrer varmen fra lysene og afgiver varmen langsomt, selv efter at lysene er brændt ud.

Det gør dem velegnede til at tage med i sommerhus til de lange sommeraftener på terrassen. Men de passer lige så fint ind i stuen, som en ekstra varme-enhed på en frostkold vinteraften i Danmark.

Ved at benytte en Egloo er man nemlig med til at nedbringe forbruget af elektricitet eller gas som varmekilde og bidrager dermed til en mere bæredygtig livsstil. Se nedenfor, hvordan Egloo er opbygget. Kan du lide hvad du ser, så kan de købes her.

Infographic poster

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: