Faraday Motion: “Vi skal finde ud af, hvor vi skal hen nu”

Faraday Motion: “Vi skal finde ud af, hvor vi skal hen nu”

Faraday Motion er for alvor i gang med at kortlægge fremtidsmulighederne. For når man som startup har udviklet et koncept, der for alvor muliggør co-creation hos ens kunder og partnere, så er der så godt som ingen grænser. Faraday Motion har udviklet en række teknologiske byggeklodser, som de kalder det, der mere eller mindre kan

Faraday Motion er for alvor i gang med at kortlægge fremtidsmulighederne. For når man som startup har udviklet et koncept, der for alvor muliggør co-creation hos ens kunder og partnere, så er der så godt som ingen grænser.

Faraday Motion har udviklet en række teknologiske byggeklodser, som de kalder det, der mere eller mindre kan skræddersys efter behov. Indtil videre har de fokuseret på udviklingen af et elektronisk skateboard, da det virkede som et nemt emne at gå til, mens de udviklede deres soft- og hardware komponenter. Og så er de cool, som stifter Sune Pedersen påpeger med et grin.

Ideen går dybest set ud på, at de teknologiske komponenter skal kunne videreudvikles i hvilken retning, man nu har lyst til at gå, eller hvad man har behov for. På nuværende tidspunkt er det skateboards, men Sune Pedersen forklarer, at det blot er et eksempel for at vise mulighederne med byggeklodserne. Men det kunne lige så vel benyttes til en specialfremstillet cykel, rollator eller noget tredje.

Sune Pedersen sammenligner deres elektroniske byggeklodser med den første Apple Iphone. Der var en standard hardware, som brugeren så kunne customize via apps.

“Vi tager den bare et skridt videre, kan man sige. Vores produkt gør det muligt at skræddersy både hardware og software efter behov,” fortæller han.

Makers community

Faraday Motions software og hardware er open source. Via deres platform får man adgang til et helt Makers Community, hvor folk kan lege med mulighederne inden for videreudvikling af køretøjer. De ønsker at åbne helt op for medudvikling af deres produkter. De har nemlig ikke låst sig fast på et specifikt produkt: deres fokus er på byggeklodserne. Og ved at åbne op for udefrakommende input og ideer, sker der en værdifuld deling af erfaringer og viden, fortæller Sune Pedersen.

“Vores målgruppe er jo meget gadgetlovers, og det er et nicheområde, vi arbejder indenfor. Så der sidder en masse tech-nørder og kan skabe alle mulige spændende ting med vores teknologi,” fortæller han.

Læs også: Højteknologiske byggeklodser til fremtidens byrum

Og netop fordi Faraday Motion har fokuseret på co-creation, betyder det, at kunder kan være med til at skabe og udvikle lige præcis det, de ønsker.

“Hvis nu nogen kommer og siger: Jeg vil have et skateboard helt i guld, så kan det faktisk lade sig gøre,” siger Sune Pedersen.

3D-print har endelse muligheder

Faraday Motion producerer nemlig deres byggeklodser via 3D-print. Som Sune Pedersen forklarer, så betyder det, at de kan producere meget hurtigere og billigere, end hvis de skulle sende tegninger til et værksted eller lignende producent. Og så er 3D-print perfekt til de letvægtsmaterialer, som startuppet arbejder med.

Der er i det hele taget et væld af fremtidsmuligheder ved at bruge 3D-print, fortæller Sune Pedersen. Faraday motion producerer også deres produkt som en print-selv-version, så kunden kan sådan set gå ind og videreudvikle frit på både software, men også hardware. Om det så er et andet materiale de er ude efter eller et andet udseende. Og så kan de selv printe det ønskede design.

Acceleratorprogram skal teste markedet

Når produktet er så fleksibelt og åbent for videreudvikling, er der et hav af muligheder for startuppet. Men det kan faktisk være en udfordring i sig selv, forklarer Sune Pedersen. For med alle de muligheder, kan det være svært at fokusere på en specifik retning for fremtiden.

Derfor er de meget spændte på efteråret, hvor de er udtaget til at deltage i Startupbootcamp Smart Transportation and Energy i Berlin. Det betyder tre måneder med kontorplads i Rainmaking Loft Berlin og adgang til over 150 investorer, entreprenører og virksomhedspartnere. Det betyder også adgang til en masse mentortimer og et bredt professionelt netværk.

Via acceleratorprogrammet skal de til at teste forskellige segmenter af for at finde ud af, hvilket marked der responderer bedst på deres produkt. De skal simpelthen prøve forskelllige markeder af for at finde ud af, hvilken vej de vil gå med virksomheden. For som Sune Pedersen fortæller, er der en masse drømme og ideer for fremtiden.

“Vi har ligesom det teknologiske roadmap, vi har grundideen med byggeklodserne, men nu skal vi finde ud af, hvor den idé skal tage os hen,” fortæller han.

Se mere om Faraday Motions elektroniske skateboard i videoen nedenfor.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: