Theranos’ stifter udelukket fra laboratoriearbejde i 2 år

Theranos’ stifter udelukket fra laboratoriearbejde i 2 år

Elisabeth Holmes, stifter og CEO i Theranos Inc. har det ikke let i disse dage. I fredags offentliggjorde Center for Medicare and Medicaid Services et brev indeholdende en række sanktioner mod stifteren og firmaet. Dagsbøder, udelukkelser og store dilemmaer. Det er den umiddelbare fremtid for Elisabeth Holmes og hendes milliardfirma Theranos Inc. Selskabet er kommet

Elisabeth Holmes, stifter og CEO i Theranos Inc. har det ikke let i disse dage. I fredags offentliggjorde Center for Medicare and Medicaid Services et brev indeholdende en række sanktioner mod stifteren og firmaet.

Dagsbøder, udelukkelser og store dilemmaer. Det er den umiddelbare fremtid for Elisabeth Holmes og hendes milliardfirma Theranos Inc. Selskabet er kommet i gevaldig modvind, efter der blev sået tvivl om troværdigheden af deres testudstyr til blodprøver.

Sanktionerne går blandt andet på, at firmaets laboratorie i Californien skal lukkes ned, da licensen er blevet trukket tilbage. Derudover må Elisabeth ikke arbejde i blodtest-branchen i to år. Udover at have forment adgang til laboratorier må hun heller ikke have finansielle interesser i laboratorier. Derudover modtager virksomheden dagsbøder på 10.000 dollars, indtil tingene er rettet. Det skriver Wall St. Journal i weekenden.

Appel, afgang eller strategiændring

Det er en hård nød at knække, når det er en stor del af ens virksomhed. Som Wall St. Journal skriver, så er der lige nu omkring tre muligheder for Theranos. De kan appellere sanktionerne, men erfaringerne viser, at chancerne for en sejr for Theranos, ville være noget nær mirakuløs.

Virksomheden kan også trække sig helt ud af laboratorie-industrien og kun fokusere på udviklingen af udstyr, hvilket ændrer virksomhedens mission og vision betragteligt. Endelig kan Elisabeth Holmes simpelthen vælge at trække sig helt fra virksomheden, hvilket kilder tæt på hende udtaler, nok ikke er realistisk. Ikke med hendes gode vilje i hvert fald.

Ifølge artiklen på Wall St. Journal, tyder det på, at virksomheden vælger at trække sig fra laboratorierne og ændre retning for fremtiden. En pressemeddelelse fra Theranos i fredags, slog i hvert fald fast, at virksomheden ville fortsætte under ledelse af deres stifter og direktør.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: