Vækstfonden investerer millioner i Donkey Republic

Vækstfonden investerer millioner i Donkey Republic

Folkene bag Donkey Republic har siden lanceringen i 2015 gjort store fremskridt med deres unikke automatiseringsløsning for cykeludlejning. Nu gør en tocifret millioninvestering fra Vækstfonden Donkey Republic klar til for alvor at disrupte markedet for cykeludlejning. I Danmark bryster vi os af den udbredte cykelkultur som noget særlig dansk. Men andre lande har de seneste

Folkene bag Donkey Republic har siden lanceringen i 2015 gjort store fremskridt med deres unikke automatiseringsløsning for cykeludlejning. Nu gør en tocifret millioninvestering fra Vækstfonden Donkey Republic klar til for alvor at disrupte markedet for cykeludlejning.

I Danmark bryster vi os af den udbredte cykelkultur som noget særlig dansk. Men andre lande har de seneste år fået øjnene op for fordelene ved cyklen. By-cyklismen er blevet en megatrend, som har fundet vej til storbyer som Paris, London og New York.

Den udvikling giver medvind til den danske iværksættervirksomhed Donkey Republic, der nu har fået frisk kapital gennem en tocifret millioninvestering fra Vækstfonden samt den Luxemburg-baserede venturekapitalfond Howzat.

Cykeludlejning digitaliseret

Donkey Republic kombinerer den stigende deleøkonomi med cykeludlejning. Helt konkret hjælper den danske virksomhed eksisterende og potentielle cykeludlejere med at digitalisere alle processer i udlejningen. Brugerne benytter så Donkey Republics app, der viser den nærmeste cykel, som betales og oplåses gennem smartphonen.

Læs mere: Donkey Republic introducerer ny delecykelservice

I Danmark er Donkey Republics løsning på nuværende tidspunkt installeret på de første 300 cykler fordelt på flere end 40 udlejningsstationer heriblandt i Lalandia. Dertil kommer stationer i Sverige, USA, Storbritannien, Spanien og New Zealand, hvilket bringer det samlede antal cykler op over 500.

”Deleøkonomien har allerede godt fat i transportområdet, men deleordninger for netop cykler er alle offentligt subsidieret. Det marked disrupter vi med en løsning, der gør det profitabelt at drive cykeludlejning for cykelhandlere, hoteller og andre potentielle udbydere. Det er vores målsætning at eksportere den danske cykelkultur ved at gøre dele-cykler til et naturligt transportvalg, fx når man som turist ankommer til en ny by,” siger Erdem Ovacik, direktør i Donkey Rebublic.

Høje forventninger til fremtiden

Hos Vækstfonden ser man et stort vækstpotentiale for den unge virksomhed, der trods sin unge alder allerede sidste år vandt prisen Guldæg 2015 for it-startups.

”Virksomheden har allerede vist, at den tekniske løsning er attraktiv for både egne kunder og slutbrugerne såvel i som uden for Danmark, hvilket giver stærke skaleringsmuligheder. Vi glæder os derfor over at kunne bidrage til, at det kompetente team bag Donkey Republic kan skabe en eksportsucces inden for et område, hvor Danmark traditionelt har haft en international førerposition,” siger Jesper Lilledal, Investment Director i Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture.

Med investorerne i ryggen gør Donkey Republic sig altså for alvor klar til at engagere sig i den globale deleøkonomi og udbrede cykelkulturen endnu mere.

Læs også: Donkey Republic sætter gang i hjulene

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: