Hvad betyder digitaliseringen for det almindelige menneske?

Hvad betyder digitaliseringen for det almindelige menneske?

Igen i år afholdes Trailerpark Festival på Vesterbro i København. Tre dage med musik, kunst og teknologi. Den ene af dagene er for andet år i træk helliget Trailerpark I/O – en hel dag i innovationens tegn. Dette års I/O-dag har fokus på den digitale udvikling. Den 29. juli skal der sættes kryds i kalenderen, og

Igen i år afholdes Trailerpark Festival på Vesterbro i København. Tre dage med musik, kunst og teknologi. Den ene af dagene er for andet år i træk helliget Trailerpark I/O – en hel dag i innovationens tegn. Dette års I/O-dag har fokus på den digitale udvikling.

Den 29. juli skal der sættes kryds i kalenderen, og Trailerpark I/O er årsagen. En hel dag på Trailerpark Festival, hvor en række innovative tænkere fra hele verden samles i København for at diskutere samfundets udvikling i denne digitale tidsalder. Dagen vil byde på foredrag, udstillinger, filmpræsentationer og workshops.

Læs også: Trailerpark I/O – et vindue ind i fremtiden

Kvinderne indtager tech-scenen

Hovedparten af dette års talere til Trailerpark I/O er kvinder – noget som tech-miljøet har råbt på i lang tid. Derfor er Trailerpark Festival som teknologi-konference stolte over, at kunne stille med et så alsidigt og kvindepræget lineup af talere. Trailerpark har ifølge dem selv været ude og finde 15 eksperter inden for kunst, teknologi og design, som alle har en interesant vinkel og stemme i forhold til fremtidens samfund.

Læs også: Debat: Hvor er kvinderne til TechBBQ 2015?

Hvem skal du holde øje med i år?

Alexa Clay, som er medforfatter til bestselleren ‘The Misfit Economy’, der i 2015 af Huffington Post og The World Economic Forum blev kåret til den bedste bog om den økonomiske udvikling, vil tale under sit alter-ego. Alexa Clay er The Amish Futurist, hvor hun giver et stærkt kritisk blik på den igangværende teknologiske udvikling. Alexa Clay er en ombejlet taler til teknologikonferencer og har tidligere talt på Harvard University, MOMA og til TED. Hun er tech-provocateur og altid underholdende.

Den prisvindende amerikanske journalist og radio vært, Manoush Zomorodi, gæster Trailerpark I/O. Manoush kører teknologi radioprogrammet ‘Note to self’ på WNYC. Hun sætter fokus på, hvordan vi forbliver menneskelige i en digital tidsalder, og de dilemmaer vi står over for som mennesker. Manoush Zomorodi har tidligere arbejdet for BBC News, NPR, Thomson Reuters og Radiolab.

Aral Balkan er aktivist, designer og programmør og udgør en tredjedel af Ind.ie, en organisation, som arbejder for social lighed i en digital verden. Hans mærkesager er menneskerettigheder, etisk design og social lighed. Hans foredrag kortlægger, hvordan kæmpe virksomheder overvåger os. Han tager blandt andet udgangspunkt i Google, som har patent på en bamse, der kan overvåge børn, mens de leger.

Kunstig intelligens: Er AI klogere end os?

Märtha Rehnberg er Associate Partner hos DareDisrupt og vil give et crash course i kunstig intelligens. Hun er en stor profil på den internationale teknologiscene og vil dykke ned i et fremtidsscenarie, der ikke ligger langt fra vores virkelighed: Computere bliver istand til at udvikle sine evner hurtigere end menneskers intelligens. Allerede i dag er det lykkedes et forskerhold fra Google at skabe et program, som kan lære computerspil at vinde af sig selv.

Bas Van De Poel beskæftiger sig med computerens rettigheder og skal tale på Trailerpark I/O om hans kunstværk ‘Siri Unlock’, og hvad der sker, når Siri funktionen på ens iPhone finder ud af, at den er klogere end dens ejer.

Pierre Emm & Johan Da Silveira, er stiftere af Appropriate Audiences, som har udviklet en maskine, der tatoverer mennesker og viser, at det ikke kun er industrielle jobs, som overtages af robotter, men også avancerede og kreative fag.

Når overvågning bliver kunst

Dries Depoorter taler om den accelererende overvågning af os alle sammen og vores svindende privatliv med udgangspunkt i tre værker, som han udstiller på Trailerpark I/O .

Pia Leichter er creative director hos Great Works, og opfinder af et DIY Surveillance Kit, som vil demokratisere overvågning ved at gøre det muligt for alle at overvåge alle. På Trailerpark I/O vil Leichter vil tale om deres værk og den omfattende overvågning, vi udsættes for.

Sean Frank Johnson & Margot Bowman er to fremadstormende profiler på den internationale, digitale kunstscene. De er begge fra London, hvor de driver 15 Folds, et galleri for digital kunst. De har arbejdet for alt fra Alexander McQueen, Dazed & Confused, US Vogue, NIKE, Universal og mange andre store virksomheder.

VR, mentalt tøjdesign, tech uden skærme og virtuelle assistenter

Nayana Malhotra er tøjdesigner, men ikke i klassisk forstand. Nayana designer neurocouture, hvilket betyder, at det er folks egne tanker som skaber mønstrene og farverne på det tøj, man har på. En hjernesensor opfanger mønstre i ens hjerne, som forvandles til animerede filer, som projekteres op på tøjet.

Julie Heyde er udvikler af virtual reality spil og vil holde et underholdende foredrag om hendes eget arbejde med virtual reality.

Simon Lajboschitz er grundlægger KhoraVR, som er Danmarks første Virtual Reality butik i verden, og vil dele ud af hans tanker om en fremtid i virtuelle verdener.

Scarlett San Martin er ledende designer i Opendesk, som er et open sourced design firma med base i London, og som gør det muligt at downloade møbler og få dem produceret lokalt istedet for at få dem shippet i klassisk forstand.

Jessica Nugent er learning manager i Tech Will Save Us, som er en startup-virksomhed i London. Virksomheden arbejder for at introducere teknologi til børn uden brug af skærme. Deres make-it-yourself-kits og digitale kits har vundet flere priser og bliver snart distribueret på alle engelske skoler i samarbejde med BBC, og dette bliver omdrejningspunktet under Trailerpark I/O.

Alexandra Neczliova er medstifter af Sure, som er en virtuel assistent. Helt konkret er det en app, man kan chatte med og som giver gode bæredygtige anbefalinger på din rejse. Appen opstod, som et alternativ til rejseapps som Yelp og Foursquare. Neczliova skal tale om, hvad der kommer til at ske, når vi får en menneskelig dialog med vores maskiner.

Efter alle talerne, udstillingerne og de forskellige workshops, er der selvfølgelig god tid og rum til at pleje netværket til forskellige bands. God fornøjelse.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: