Automatisk SEO-assistent klarer det tekniske arbejde

seo-assistent

Salecto har udviklet en webshop-platform, der sætter SEO før alt andet og kan automatisere dele af optimeringen. Platformen har så at sige en indbygget SEO-assistent, der både hjælper ejeren af webshoppen og SEO-eksperten, der skal arbejde med den.

Efter halvandet år under udvikling stod Salectos platform inden sommerferien klar som den første webshop-platform med fuldt fokus på SEO – til stor begejstring for SEO-specialisten Thomas Rosenstand fra Concept Interest.

”Salecto-webshoppen er et fremragende bud på en både salgs- og brugervenlig shop med alle de SEO-mæssige forhold på plads. Salecto-webshoppen er lysår foran en Magento ud af boksen – ingen tvivl om det,” vurderede han i sin rapport om platformen, hvor han også skrev, at flere at Salectos SEO-optimeringer ”varmer hans hjerte som SEO-mand.”

Styr på motoren i systemet

Jonas Venning, der til dagligt er SEO-specialist i søsterselskabet Conversio, har rådgivet i SEO under udviklingen af Salecto, og han har en god forklaring på, hvorfor SEO-specialister er gode venner med Salecto.

”Der er mange af de SEO-tekniske ting, som er løst fra start med Salecto – man kan sige, at der er styr på motoren i systemet – og når jeg skal sælge SEO, vil jeg gerne have, at den tekniske del er på plads, for det giver bedre muligheder for at levere et godt resultat,” siger Jonas Venning.

Læs også: Ny webshop platform har fuldt fokus på SEO

Til dagligt sælger Jonas Venning netop SEO-løsninger, og hans erfaring fra tekniske gennemgange af hundreder af webshops er taget med til Salecto.

”Platformen er udviklet baseret på erfaringen fra kunderne i Conversio. Når vi får en ny kunde, starter jeg med at lave en teknisk SEO-analyse af deres webshop for fejl. Jeg har en tjekliste på cirka 30 punkter med kendte problematikker, jeg går igennem, og der er ofte 15 punkter, hvor der er tekniske problemer,” siger Jonas Venning.

Det har de med Salecto løst, ved at systemet eksempelvis navngiver billeder automatisk og tilføjer alt-tags, så de passer til produktet. I den nørdede ende sørger systemet for at gøre korrekt brug af redirect i systemet, hvis der ændres i et produkts URL, og optimere kodestrukturen, så den er let spiselig for søgemaskinen.

”Mange springer over at navngive billeder manuelt, fordi det er et kæmpe stykke arbejde. Og generelt er det ikke mange webshop-ejere, der ved ret meget om den tekniske del af SEO – de er i højere grad købmænd. Så når de skal lave webshop, er det ikke den tekniske opsætning, de kigger efter, det er mere funktion og design ” siger Jonas Venning.

Automatiseret i bund

Hovedarkitekten bag Salecto hedder Daniel Skov Jacobsen, og han har det sidste halvandet år arbejdet på at gøre platformen perfekt til SEO.

”Vi har automatiseret alt det SEO, vi kunne, og vi er ikke gået på kompromis. Vi har lavet tingene 100 procent fra starten af, så vi er ikke sprunget over noget, som vi egentlig kunne have automatiseret,” siger Daniel Skov Jacobsen, chefudvikler i Salecto.

Læs også: Hvorfor 70 % af danske webshops ikke konverterer

Det er også en del af forklaringen på, at udviklingsfasen har været så lang; intet MVP – bare lige til det færdige produkt. Men det betyder dog ikke, at udviklingsarbejdet nu er slut.

”SEO er ikke en ting, man nogensinde bliver færdig med, så vi bliver heller aldrig færdige med at udvikle platformen. Der vil hele tiden komme nye ting fra søgemaskinerne, som vi skal følge med til”, siger Daniel Skov Jacobsen.

Ekspertens SEO-assistent

Der er altså arbejdet i dybden for at gøre Salecto til en platform, som hjælper webshop-ejere og SEO-eksperter med at komme godt fra start på en platform, hvor de tekniske problemstillinger, som typisk ses i arbejde med SEO, er blevet taget hånd om.

”Der er mange andre ting i SEO end lige de tekniske parametre. Eksempelvis linkbuilding, altså at skabe links fra eksterne domæner, som er et af de vigtigste parametre – det kan webshoppen ikke løse selv, men det er lige så vigtigt som det tekniske, hvis man vil have en god placering på Google” forklarer Jonas Venning.

Læs også: SEO: Fokuser på at skabe værdi i stedet for at please søgemaskinerne

”Dernæst er der tekstindhold, som heller ikke kan automatiseres, men skal skrives til hver enkelt shop, og til sidst er der hele social media-delen.”

Derfor skal Salecto altså i højere grad ses som en assistent, der giver det bedste udgangspunkt for succes på kundens webshop.

”Fordelen ved at arbejde med en teknisk stærk shop er, at de forbedringer man laver ud over de tekniske, har større sandsynlighed for at give gode resultater,” siger Jonas Venning.

Læs også

Top