Hjælp med at værne om vores ressourcer

trendsonline-billede-1

Denne artikel er skrevet i samarbejde med BeOn. 

Folk har forskellige opfattelser af, hvornår noget har en nytteværdi. For de flestes vedkommende er der enighed om, at en defekt printer ikke fortjener andet end at blive smidt på lossepladsen.

Men er denne udbredte opfattelse nu også den rigtige? Noget kunne tyde på, at det langt fra er tilfældet.

Det handler nemlig om bæredygtighed. Det handler om, at vi anerkender realiteten og det faktum, at vi står i en situation, hvor vi simpelthen løber tør for vigtige ressourcer.

Eksempler på ressourcer vi snart løber tør for

Litium er et produkt, som oplever stigende efterspørgsel. Det skyldes den trend, vi er vidne til i dag, hvor mere og mere skal være batteridrevet. Se bare på udviklingen inden for el- og hybridbiler. Som det ser ud i dag, vil det om få år blive en udfordring at følge med den stigende efterspørgsel.

Neodym er et andet eksempel på ressourcer, hvor efterspørgslen bliver sværere og sværere at imødekomme. Neodym bruges i kraftige magneter og kan kun udvindes i miner i Kina, hvor store miljøpåvirkninger er en uundgåelig sideeffekt.

Genvinding af tusindvis af materialer

En af de opgaver Stena Recycling har påtaget sig, er at reducere klimapåvirkninger og omkostninger for både virksomheder og samfund ved at genvinde tusindvis af tons materialer.

Hver dag.

Imponerende 8.000 ton materialer er det daglige resultat af en fælles indsats med Stena Recycling i spidsen.

Hvad bruges materialerne til?

De mange tusinde ton genbrugsmaterialer får nyt liv i form af råvarer til forskellige industrier. Det at disse råvarer kan udvindes af genbrugsmaterialer bidrager automatisk til en lavere efterspørgsel af splinternye råvarer, der som bekendt har en naturligskadelig effekt.

Bliv klogere på smart genvinding

Stena Recycling har et erklæret mål om at sikre en intelligent og ressourcevenlig fremtid. For at det kan lade sig gøre, kræver det, at resten samfundet deler dette mål. Alle skal bidrage – virksomheder såvel som private husholdninger – for at vi kan nå i mål.

I den forbindelse inviterer Stena Recycling til seminarer om bæredygtighed. Du kan læse mere her.

Læs også

Top