Apport Systems giver logistikledere mere business intelligence

_dsf8709

Et moderne lager bliver i høj grad et strategisk vigtigt valg for fremtidens e-handel. Lige nu ser vi stigende tendens i anvendelsen af data i logistikbranchen, som er med til at øge hele forsyningskædens produktivitet, effektivitet og ikke mindst virksomhedens bundlinje.

Definitionen af Business Intelligence (BI) afhænger af, hvem du spørger. Men BI handler ikke kun om, at bruge data på en intelligent måde til at måle, kontrollere og forstå virksomheden eller lagerprocsesserne. BI handler også om, at etablere et bedre grundlag for beslutninger om morgendagen og ”hvad nu hvis”-analyser, der kan hjælpe dig med at forudse den fremtidige udvikling.

I den digitale tidsalder sker der kontinuerligt forandringer både i omverden og internt i en virksomhed. Det betyder også ændringer i processer som vare- og informationsflowet på et lager. Ingen branche kan se sig undtaget i omfavnelsen af BI-værktøjer, da data er nøglen til at foretage strategiske beslutninger, som forbedrer forsyningskædens effektivitet.

Fra data til brugbar information

Efterhånden som markederne i stigende grad bliver mere globale, vil risici også øges, hvorfor det er vigtigere end nogensinde før, at forstå hvilke faktorer, der påvirker din bundlinje.

”Logistik bliver et afgørende konkurrenceparameter for mange virksomheder i fremtiden, og derfor må man hele tiden optimere sine processer og flowet på lageret. Den indsigt, du kan få med vores BI-værktøj, kan du bruge til at allokere dine ressourcer mest effektivt i løbet af dagen, så du får de sidste procenters forbedring med,” siger Asger Sandberg Petersen, der er salgsdirektør i Apport Systems.

Business Intelligence i action

Historisk set har afrapportering indtil nu handlet om at udtrække data. At få det ud af et system og ind i et regneark eller en database, hvor man så kan opdele det, og gøre det til nyttige informationer. I dag tager BI-værktøjer det ekstra arbejde ud af ligningen, og gør det muligt for logistikledere og virksomheder, at finde en reel betydning i deres hav af tal, og derved træffe beslutninger, der øger forsyningskædens produktivitet og effektivitet.

”Når man vælger et dedikeret WMS (Warehouse Management System), så er det jo, fordi ens lagerlogistik har en vis kompleksitet, og det er netop i den sammenhæng, at et BI-værktøj giver værdi. Det giver mulighed for at forvandle den uoverskueligt store mængde data, som WMS’et samler op, til konkret viden, man kan træffe bedre beslutninger ud fra,” siger Asger Sandberg Petersen.

Takket være Business Intelligence-værktøjer, kan vi altså navigere sikkert igennem en massiv mængde af data og skabe en bedre forståelse for fortiden, nutiden og fremtiden. Denne sammenkædning vil gøre det muligt at foretage intelligente strategiske beslutninger om virksomheden og dens fremtidige kurs.

Læs også

Top