Udenlandsk e-handel snor sig uden om dansk moms

Udenlandsk e-handel snor sig uden om dansk moms

Ny rapport viser, at udenlandsk e-handel slipper udenom dansk moms og koster statskassen store summer. Samtidig forringes den danske konkurrenceevne. Danskerne er glade for at handle på nettet. Nye tal fra Dansk Erhverv viser, at danskerne sidste år handlede for 95 milliarder kroner på nettet. Samme tal anslås i rapporten at stige til 110 milliarder

Ny rapport viser, at udenlandsk e-handel slipper udenom dansk moms og koster statskassen store summer. Samtidig forringes den danske konkurrenceevne.

Danskerne er glade for at handle på nettet. Nye tal fra Dansk Erhverv viser, at danskerne sidste år handlede for 95 milliarder kroner på nettet. Samme tal anslås i rapporten at stige til 110 milliarder kroner i 2016. Det skriver Finans.dk.

Med de handelstal estimerer Dansk Erhverv, at udenlandske netbutikker årligt koster den danske statskasse mellem 500 og 600 millioner kroner i tabt moms.

Svækker dansk konkurrenceevne

Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv, påpeger, at udenlandske virksomheder, der sniger sig udenom den danske moms, skaber en konkurrencekløft.

Danmark er et omkostningstungt land. Derfor får danske virksomheder svært ved at konkurrere med udenlandske e-handelshjemmesider, der betaler mindre end de 25 procent, som er den danske momssats, skriver Finans.dk.

Derfor er det både vigtigt for statskassen og danske virksomheder, at staten gør sit for at alle betaler 25 procent i moms, når der handles i Danmark.

1 comment

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

1 Comment

 • David Nielsen
  12. oktober 2016, 11:04

  Kan danske e-handel sites så sælge til udlandet? fx. til consumers i lande med lavere moms-sats…

  Det er vigtigt at politikerne og staten får sat moms’en ned til en fair sats – fx. 10-20% som en start.

  (men vi kan jo nok alligevel ikke e-handle med udlandet alligevel – da vi også har postdanmark som byrde at trækkes med)

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: