”Jeg er her jo for at have hånden på kogepladen”

”Jeg er her jo for at have hånden på kogepladen”

Der blev åbnet for følelsesregisteret, da et veloplagt panel af nogle af Aarhus’ fremmeste iværksættere delte ud af deres erfaringer. Gårsdagens Tech Hotdog blev et vidnesbyrd om, at tilværelsen i et startup ikke er en dans på roser. Trendsonlines egen Daniel Laursen var aftenens moderator og han lagde kontant fra land. For at finde frem

Der blev åbnet for følelsesregisteret, da et veloplagt panel af nogle af Aarhus’ fremmeste iværksættere delte ud af deres erfaringer.

Gårsdagens Tech Hotdog blev et vidnesbyrd om, at tilværelsen i et startup ikke er en dans på roser.

Trendsonlines egen Daniel Laursen var aftenens moderator og han lagde kontant fra land. For at finde frem til opskriften på succes skulle aftenens tema kredse om begivenheder, der gør livet som startup udfordrende.

Det blev til en meget ærlig snak mellem panelets deltagere og publikum, der heller ikke holdt sig tilbage fra at dele historier fra eget liv.

Du skal have fået et nej

Inden paneldeltagerne indtog de varme stole i INCUBAS lokaler i IT-byen på Katrinebjerg, symbolsk placeret lige overfor Institut for datalogi, gik Jakob Breddam fra non-profit foreningen WeLoveStartups på scenen. Foreningen deler opstartslegater ud til lovende iværksættertalenter. Der er dog nogle væsentlige krav.

”Vi vil finde frem til det store potentiale og det viser sig oftest, når folk er hårdtarbejdende. Derfor leder vi efter iværksættere, der er ærlige og har fået et nej,” siger Jakob Breddam.

Jakob Breddam er da heller ikke bleg for at fremme de gode eksempler og peger på århusianske Lix Technologies, som en af de startups, foreningen har uddelt legat til tidligere.

I samme ånd gik Eva Lindberg Hansen fra imidt i Region Midtjylland på scenen for at fortælle om deres vækstforløb. Imidt samarbejder med mange midtjyske virksomheder og når de vurderer, at potentialet er rigtig stort, så investerer regionen i ekstern sparring og rådgivning til virksomheden.

Fra idé og forretning til eksekvering

En af dem, der har haft stor glæde af regionens vækstforløb, er Mikkel Eskesen. Han er Founder af SwapKids, en app der skal gøre det lettere for delebørns-familier.

”Væksthuset har hjulpet os til at realisere vores produkt og forstå, at man som iværksætter ikke skal fokusere på at sælge sin ide, men fokusere på produktet. Det handler om at turde bevæge sig videre fra den oprindelige ide og tage imod de input, der kommer i den proces. Langt størstedelen af de iværksættere der er gået fra idé til slutprodukt, vil nikke genkendende til det,” siger Mikkel Eskesen og går i dybden med produktet.

”Det vigtigste er, at du bygger et halvfærdigt produkt, der fungerer hundrede procent i stedet for at bygge endeløse features på.”

Inden Mikkel Eskesen går af scenen, får han også delt sine tanker med publikum, når det kommer til rådgivning.

”Der er altid nogen, der spørger, om man har hånden på kogepladen. Det er ofte et spørgsmål om, hvor mange penge man kan tabe eller er villig til at tabe. Jeg er her for at have hånden på kogepladen. Forstået på den måde, at jeg vil føre mit produkt ud i livet. Jeg vil skabe noget og jeg fokuserer ikke på, hvor mange penge jeg kan risikere at mindste.”

Hold fokus

Autouncle, der tidligere på året måtte se sig slået i en retssag mod eBay, har ligesom Jonas Bøgh, der lukkede sit to år gamle startup Hivebeat for to uger siden, brændt nallerne på kogepladen. Efter pausen kunne de indtage stolene foran de 60 engagerede publikummer. Det gjorde de sammen med Nicolai D. Johannesen fra Reshopper, Jakob Breddam, Eva Lindberg Hansen og Mikkel Eskesen.

Moderatoren, Daniel Laursen, kridtede banen op. For at definere succes må man kigge på produkt, marked, eksponering og team.

Da snakken faldt på at navigere i modgang rettede han opmærksomheden mod Autouncles Johan Schjødt, der har startet virksomheden med sin bror.

img_8819

Der var god stemning i panelet. Jonas Bøgh til venstre, Jakob Breddam i midten og Johan Schjødt til højre

”Ingen tvivl om, at det er hårdt. Min bror og jeg har da også været udfordret i vores professionelle forhold til hinanden. Men jeg kan se på vores team, at den modgang har gjort, at folk er begyndt at tænke mere kreativt i stedet for at give op. Det er en svær øvelse, men sørg for at hold fokus.”

Jonas Bøgh fra Greenticket og tidligere Hivebeat kender til det med at holde fokus og måske til tider forsvinde lidt ud af det igen.

”Det tager hårdt på én, når man møder modgang i noget, man bruger så meget tid på. Det gælder om at finde roen midt i kaos. Nu må i lukke ørerne, hvis det bliver for hippie-agtigt. Men jeg har fundet stor ro i at meditere,” sagde han. Det fandt stor anderkendelse i panelet, hvor flere af iværksættere nikkede genkendende. Herefter gjorde han det klart, at der absolut ikke var nogen, der skulle have ondt af iværksættere.

”Vi kan jo så bare fjerne vores hænder fra kogepladen og gå ud og få os et rigtigt arbejde,” afsluttede han med et smil i øjet.

Teamet er altafgørende

Blandt publikum var der et stort engagement aftenen igennem. Da der blev spurgt om, hvordan man holder kompetencer og viden skarp, når man skallerer op, drejede snakken sig ind på virksomhedskultur.

“Et af de vigtigste elementer er det kollegiale. Vi skal kunne lide at arbejde sammen og dermed også eliminere negativ stemning såsom sladder. Hvis jeg hører nogen sige noget mindre flatterende om en anden, beder jeg venligt veddkommende om at sige det til personen, inden der er gået 24 timer.”

Herefter fulgte Nicolai D. Johannesen op: “Der er ingen tvivl om, at kulturen er vigtig. Du skal sætte et hold, der består af ligesindede. Både når det kommer til ambitioner og kompetencer. Det er altafgørende og din vigtigste opgave som iværksætter. Derfor så brug dit netværk aktivt og start tidligt, med at kontakte folk. Best case så er du allerede igang med at etablere et netværk, før du har dit produkt,” siger Nicolai D. Johannesen fra Reshopper.

Netværksdelen blev herefter plejet med hotdogs og alle indtrykkende blev skyllet ned med kolde øl.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: