Dansk startup har lavet årets tech-julegave til pigerne

Dansk startup har lavet årets tech-julegave til pigerne

SmartGurlz har lavet en ny slags Barbiedukke. Nu skal de ikke bare være inaktive plastikdukker, men snarere små droner i dukkeform. SmartGurlz vil nemlig have de små piger med på tech-bølgen via programmerbart tech-legetøj i en mere piget version.  Meget drengelegetøj er indstillet til den digitale tidsalder. De har fjernstyrede biler, helikoptere, robotter og den

SmartGurlz har lavet en ny slags Barbiedukke. Nu skal de ikke bare være inaktive plastikdukker, men snarere små droner i dukkeform. SmartGurlz vil nemlig have de små piger med på tech-bølgen via programmerbart tech-legetøj i en mere piget version. 

Meget drengelegetøj er indstillet til den digitale tidsalder. De har fjernstyrede biler, helikoptere, robotter og den slags, mens pigerne for det meste ender med en passiv Barbie og et lyserødt legekøkken. Det vil SmartGurlz lave om på. Nu skal pigerne med på tech-trenden.

Stifteren af SmartGurlz, Sharmi Albrechtsen, fik idéen til legetøjet fra en artikel fra Harvard, der netop kritiserede gængse legetøjsfirmaer for kun at producere ensporet legetøj til pigerne. Meget pigelegetøj fokuserer nemlig kun på tøj, hår, shopping og legekøkkener.

“Kvinde er kreative og har ofte jobs i den teknologiske sektor, men der er stadig ikke rigtig noget legetøj, der formidler det til pigerne,” fortæller Sharmi Albrechtsen.

Pigerne skal programmere deres eget legetøj

Hun synes, det er synd, at al det teknologiske legetøj som oftest er henvendt til drenge og ofte har noget med krigsførsel at gøre. Derfor udviklede hun SmartGurlz-legetøjet.

Her kombineres en række dukker med hver sin karakter med en robot-scooter, som børnene kan styre via en app på deres mobil eller tablet. Scooteren minder lidt om en hybrid imellem en Vespa og en Segway og passer til de fleste gængse dukker på markedet. Man er altså ikke afhængig af at skulle købe hele serien for at lege med scooteren. Man kan sagtens bruge den til sine Barbie- eller Bratz-dukker.

Via appen kan pigerne lære at kode gennem en række tutorials. Det gør dem parate til selv at kaste sig ud i længere kodninger, der kan få robotscooteren til at køre på alle mulige forskellige måder. Hvis stuen er stor nok, kan man lave en hel opvisningssekvens, hvor man får scooteren til at køre i cirkler, S-form, eller hvad man nu lige finder på. Man kan selvfølgelig også bare slå den over på fri fjernkontrol og styre den efter behov.

Børnene kan også bruge deres nye kodningsevner til at fuldføre forskellige missioner inde i appen. Det kan være, at scooteren skal kodes til at køre en række forskellige steder rundt i den fiktive New York-verden, som SmartGurlz-karaktererne lever i. For at løse og fuldføre missionen, skal man nemlig bruge de evner, man har tillært sig.

Karakterer med dybde

En del af SmartGurlz-konceptet er også at forsyne de små piger med stærke intellektuelle rollemodeller. Derfor indeholder konceptet en række karakterer, som alle går på et fiktivt teknologisk institut i New York. De fire første karakterer læser hver deres felt inden for videnskab, matematik, kemi og ingeniør.

Med i appen får børnene de forskellige karakterers historie i form af en 60 siders e-bog. Historierne stiler efter at være realistiske og medrivende, uden af være for sukkerpudrede.

Valgte Scion DTU for miljøet

SmartGurlz flyttede ind hos Scion DTU i Lyngby for et par måneder siden. De kendte til miljøet i Forskerparken via deres samarbejde med en DTU-professor og var hurtigt enige om, at det var her, de skulle slå rod.

“Det var helt klart miljøet, der tiltrak os. Og det at være tæt på de studerende og de andre tech-virksomheder giver adgang til en masse viden og erfaring, som vi som nystartet virksomhed kan nyde godt af,” fortæller Sharmi Albrechtsen.

Faciliteterne er også en af fordelene, forklarer hun. Hun fortæller, at de hos Scion DTU får adgang til en masse teknologiske faciliteter, deriblandt adgang til 3D-print, som de benytter meget i produktionen. Det er faciliteter, der kunne være dyre at få adgang til, hvis de sad et andet sted.

Og så er hun vild med ånden hos Scion DTU. Hun fortæller, at de, i den korte tid de har haft kontoret, allerede har fået meget støtte og viden fra de andre virksomheder.

“Alle er så hjælpsomme og vil gerne byde ind med idéer, inspiration eller erfaring,” fortæller Sharmi Albrechtsen, “og så er det tæt på mit hjem, det er jo også en fordel, når man arbejder så mange timer på underlige tider af døgnet, som vi gør,” siger hun med et grin og et blink i øjet.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: