Kom godt fra start med din nystartede virksomhed

al-bank-edc

Denne artikel er skrevet i samarbejde med S360

Er du iværksætter, og har du netop stiftet en ny virksomhed, så skal du sørg for at komme godt fra start.

Det er nemt at registrere en virksomhed, men man kommer ikke sovende til succes som virksomhedsejer. Er du klar til at investere både tid og penge, og tror du på din idé, så har du de rette forudsætninger for at opnå succes.

En god kapital er en fordel

Der skal være styr på økonomien, hvis man skal drive en virksomhed. Man behøves ikke at have flere millioner til rådighed, men det er alfa omega, at man indskyder en vis portion penge i sin nye virksomhed. Har du ikke en stor opsparing, så kan du overveje at optage et erhvervslån. Det kan f.eks. være nødvendigt at låne penge, hvis man har planer om at investere i biler, maskiner, ejendomme o.l.

Der er mange eksempler på iværksættere, som har fået succes, selvom de er startet med få hundrede kroner på lommen. Det er dog ingen hemmelighed, at det er en markant fordel, at have en god kapital allerede i opstartsfasen. Skal du låne penge til din nye virksomhed, så klik her og undersøg mulighederne hos Arbejdernes Landsbank.

Tænk i ansatte på et tidligt stadie

Indser du, at du ikke har den fornødne tid til at varetage alle arbejdsopgaver i din virksomhed, så kan du begynde at tænke i ansatte. Det bør du gøre allerede på et tidligt stadie, så du ikke bremser væksten unødigt. Synes du, at det er for tidligt at ansætte medarbejdere, så kan du alternativt gå på jagt efter dygtige freelancere.

Som virksomhedsejer kan man gøre klogt i at klarlægge sine egne kompetencer. Er du god til markedsføring, salg og kommunikation, så bør det være de arbejdsopgaver, du primært bruger tid på. Har du ikke styr på økonomi, indkøb og lagerhåndtering, så bør det være nogle af de arbejdsopgaver, du vælger at outsource.

Giv den gas men pas på dig selv

Som iværksætter har du en naturlig interesse i at vise hele verden, at du har, hvad der skal til for at blive succesfuld. Du skal selvfølgelig have plads til at give den gas og bruge størstedelen af dine vågne timer på din virksomhed. Skal du undgå at køre træt i det, skal du dog også huske at passe på dig selv. Der skal være plads til at koble af fra den travle hverdag, så hele dit liv ikke går op i arbejde.

Find et nærliggende kontor

Har du svært ved at koncentrere dig, når du arbejder hjemmefra, kan du gå på udkig efter et kontor. Bor du i en stor eller mellemstor by, er der gode chancer for, at der findes mange kontorer i nærheden af dig. I dag er der blevet etableret mange kontorer til nystartede virksomheder, som kan leje en kontorplads til en overkommelig pris. Du kan se på www.edc.dk/erhverv, hvordan du kan finde et lokalt kontor.

Læs også

Top