Kvaliteten af iværksættermiljøet skal løftes for at sikre fremtidig vækst

Kvaliteten af iværksættermiljøet skal løftes for at sikre fremtidig vækst

Der skal større fokus på professionel sparring. Kvaliteten skal løftes og målrettes og ambitionerne skal skærpes. Sådan lyder det fra direktør i Connect Denmark, Gitte Haaning Høj hvis fremtidig vækst skal sikres. Der er blevet rettet ganske meget opmærksomhed mod den danske iværksætterscene de seneste år. Iværksætteri skaber jobs, kreerer nye idéer, udvikler kompetencer og

Der skal større fokus på professionel sparring. Kvaliteten skal løftes og målrettes og ambitionerne skal skærpes. Sådan lyder det fra direktør i Connect Denmark, Gitte Haaning Høj hvis fremtidig vækst skal sikres.

Der er blevet rettet ganske meget opmærksomhed mod den danske iværksætterscene de seneste år. Iværksætteri skaber jobs, kreerer nye idéer, udvikler kompetencer og giver arbejdsløse og dårligt stillede personer mulighed for at deltage i erhvervslivet. Det er både flere politikere og EU enige om.

Men for at sikre fremtidig vækst skal virksomhederne i højere grad fokusere på professionalisering, og det skal den sparring, som de modtager, også. Det mener Gitte Haaning Høj, direktør i den landsdækkende non-profit forening for erhvervsledere, Connect Denmark.

”Hos Connect Denmark spørger vi også vores iværksættere, om de har tænkt sig at lede den virksomhed, de ejer, eller ejer en virksomhed, som bliver professionelt ledet. En iværksættervirksomhed bliver nemlig ofte som et barn, man ikke kan give fra sig. For rigtig ange er det en udfordring at uddelegere vigtige beslutninger, at ansætte en administrerende direktør, at få sig et professionelt advisory board eller en bestyrelse, at tænker internationalt og at afgive suverænitet,” siger hun i en pressemeddelelse:

”Det, der adskiller en levedygtig iværksætter fra de øvrige, er, at ejeren forstår at lytte og tage imod råd og professionelt sparring og handle på det.”

Personlig drivkraft og professionalisering

Det kræver mod at være en succesfuld iværksætter, det kræver, at man er risikovillig, handlekraftig og har store ambitioner, mener Gitte Haaning Høj.

”Hos Connect Denmark har vi øget fokus på screening af de iværksættere og vækstvirksomheder, vi hjælper. Forretningsidéen skal være god, teamet faglige kompetencer skal være i orden, og som noget afgørende skal der være masser af personlig drivkraft og tårnhøje ambitioner om at erobre verden. De kommende spillere i Danmarks erhvervsliv skal tænke internationalt. Vi skal ud over Danmarks grænser, og vi skal være professionelle hele vejen,” siger hun.

Ansvaret ligger hos rådgiverne

Men en stor del af ansvaret for at professionalisere iværksætterrådgivningen ligger hos netop rådgiverne. Derfor har Connect Denmark gennemført en intern omstrukturering med flere folk i marken og en tilpasning af ydelser.

”Konceptet er, at iværksætteren eller vækstvirksomheden får kompetent strategisk sparring og input fra en kreds af erfarne erhvervsledere med hver deres kompetence,” siger Gitte Haaning Høj, som afslører, at Connect Denmark har vundet en kontraktsum på 20 millioner kroner til rådgivning af iværksættere og vækstvirksomheder.

”Vi har kunnet udvide hele medarbejderstaben. Det hele til gavn for de iværksætter- og vækstvirksomheder, vi hjælper – i sidste ende for Danmarks fremtidige erhvervsliv,” siger hun.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

%d bloggers like this: