Arkiver

EventsHardwareIværksætterlivSponsoreret indhold

Her er finalisterne i Danish Tech Challenge

virkelighedenSaniNudge har afprøvet deres intelligente håndspritdispenser via pretotyping

Finaledeltagerne i Danmarks største udviklingsforløb for hardware virksomheder er netop fundet. Seks startups er gået videre i Danish Tech Challenge, og den sidste intense kamp om titlen og Industriens Fonds Iværksætterpris er sat ind.

De startede 20. Så blev de 12. Og nu er der seks tilbage. De sidste fire måneder har tyve ambitiøse startups kæmpet i Industriens Fonds og Scion DTU’s udviklingsforløb for hardware virksomheder Danish Tech Challenge, DTC, og finaledeltagerne er netop fundet blandt de 12 semifinale deltagere. De forskellige startups har pitchet til en kompetent jury, der bestod af folk med en bred vifte af kompetencer, og de har udvalgt de endelige seks finaledeltagere. Til januar bliver der fundet en vinder, der modtager hovedpræmien, som er Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Læs også: Danish Tech Challenge: 60 sekunder til at overbevise publikum

DTC er dog meget mere end en konkurrence, det er et udviklingsforløb for hardware virksomheder, hvor startupene via forløbet har adgang til både sparring med rådgivere og mentorer, adgang til prototypeværksted og adgang til investorer. Men selvom de 20 startups uden tvivl har fået meget ud af udviklingsforløbet, så føles det godt at være med i finalen, skriver Theis Jensen fra SaniNudge i en mail til Trendsonline.

Meget forskellige problemer søges løst i DTC

SaniNudge er en af de seks finalister, og de har lavet, hvad de kalder “verdens eneste intelligente hygiejnesystem”. Formålet med SaniNudge er permanent at forbedre hygiejnekulturen på hospitaler. Ifølge SaniNudge dræber hospitalsinfektioner nemlig 37.000 patienter, men forskning peger på, at en bedre håndhygiejnekultur på hospitalerne kan betyde, at man undgår op til 40 procent af dødsfaldene.

Med en finaleplads tror SaniNudge nu på, at de kan gå hele vejen og hive hovedpræmien hjem.

“De andre virksomheder er virkelig gode, men det er samtidig meget forskellige problemstillinger, vi prøver at løse. I sidste ende tror jeg, at det handler om hvilken positiv forskel ens produkt kan gøre for verden. I SaniNudge har vi en fantastisk mulighed for at forhindre, at mange millioner mennesker får infektioner, imens de er indlagt på et hospital,” skriver Theis Jensen til Trendsonline.

Læs også: Danish Tech Challenge: Meget mere end blot en konkurrence

Skulle de til januar ikke stå på førstepladsen, så har SaniNudge fået meget ud af at være deltager i DTC, mener Theis Jensen:

“Fordi SaniNudge har været en del af DTC, er vores produkt blevet meget bedre, end vi overhovedet har kunnet håbe på. I vores pilottest kunne vi forbedre håndhygiejnen med 100 procent blandt hospitalsansatte og patienter. Nu har vi en forventning om, at vores system kan vise endnu bedre resultater.”

De seks finaledeltagere

Udover SaniNudge er finalisterne:

Bifrost

Godt, stabilt og hurtigt internet står højt på de fleste moderne menneskers ønskeliste. Bifrost vil være næste generation af “Fiber-to-the-Home Solutions”. Efterspørgslen på båndbredde er eksponentielt stigende, men der er omkostningerne til at tilføre data med højere hastighed også. Bifrost vil bane vej for flere optiske kanaler i fiber-to-the-home-systemer.

LinkAiders

I u-lande kan kommunikation være en udfordring. Også for nødhjælpsarbejde. Derfor har LinkAiders udviklet Reachi, der er en informationsplatform for katastroferamte områder. Reachi er udviklet til at optimere nødhjælp og sikre at den rigtige støtte, når de rigtige områder hurtigt.

Senserna

Hvordan ved du, hvad temperaturen er, når du opvarmer mad og drikke i en mikrobølgeovn? Det ved du ikke vel? Og det kan være et problem, hvis du skal lune eksempelvis en flaske babymælk. Det problem har Senserna en løsning på. De introducerer nemlig verdens første temperatursensor til mikroovne.

Shade

Den kan lyse op og ned og i lige den farvenuance, der behager dig. Shade har taget næste skridt inden for intelligent belysning og udviklet en lyskilde baseret på LED, der kan kontrolleres i både farve, lysintensitet og retning, og kommunikerer i et netværk.

Læs også: Shade: Med pretotyping har vi fået meget bedre kundekendskab

Shape Robotics

Robotterne kommer, og du skal skabe dem. Behovet for programmører er stigende, og læren om robotteknologi er på vej på skoleskemaet. Derfor tilbyder Shape Robotics produktet Fable, der er et modulært robotsystem, som gør det nemt, sjovt og lærerigt for alle at bygge deres egne robotter.

Skriv et svar