Arkiver

NyhederSoftware

E-conomic-stifter investerer stort i lønsystem: Vil aflive den klassiske lønseddel

lønsystem

Lønsystemet Zenegy går i flæsket på gamle lønsystemer og tilbyder en app og mulighed for at lade data køre på tværs af systemer. E-conomic-stifter Jacob Wandt står bag en millioninvestering i virksomheden.

Bluegarden og Proløn. To stabile lønsystemer, der har rødder, der går flere årtier tilbage. Men nu bliver de udfordret af lønsystemet Zenegy. Zenegy har taget afsked med den gammeldags og traditionelle lønseddel og erstattet den med en app. Samtidig giver Zenegy mulighed for at lade data køre på tværs af systemer.

Folkene bag mener, at bogholdere, revisorer og virksomhedsejere vil opleve hurtigere og mere automatiserede arbejdsgange samtidig med at brugerne får lettere adgang til deres lønsedler.

“Udviklingen inden for lønsystemer har stået i stampe i flere årtier, og vi ser et stort hul i markedet for mere moderne løsninger,” siger medstifter og investor i Zenergy, Jacob Wandt.

Solgte E-conomic for 761 millioner kroner

Jacob Wandt skabte i 2013 sin formue på salget af regnskabsprogrammet E-conomic. Ifølge Børsen solgte han programmet for ikke mindre end 761 millioner kroner. Sammen med softwareingeniør og tidligere forretningsudviklingsdirektør hos E-conomic, Jes Tækker Stemann Brinch, står han bag udviklingen af Zenegy.

For Jes Tækker Stenmann Brinch var Zenegy den integrerbare, teknologiske platform, som han manglede, da han som forretningsudviklingsdirektør hos E-conomic havde ansvaret for app-partnere. Det gav ham idéen til at skabe et nyt, nemt og moderne lønsystem.

Læs også: E-conomic opkøber Ge.tt

“Som det første lønsystem udfordrer Zenegy markedet med et såkaldt åbent API. Det er den teknologiske platform, som Zenegy er bygget på, og som er lønprogrammets DNA. Den nye teknologi betyder blandt andet, at vi kan lave hurtigere, dybere og mere avancerede integrationer end de gængse lønsystemer, blandt andet med app-partnere som eksempelvis E-conomic,” siger Jacob Wandt.

Wandt: Zenegy er allerede længre end e-conomic

Hvis Jacob Wandt skal sammenligne Zenegys lancering med E-conomics i 2001, så er Zenegy allerede flere længder foran. Jacob Wandt forklarer, at kombinationen af Zenegys teknologiske afsæt og et startup-team med to partnere med stor indsigt fra opbygningen af et af verdens førende cloud-baserede økonomisystemer, giver store ambitioner.

Læs også: Kapitalfond køber e-conomic

“Der er så stort et hul i markedet, at vi allerede efter det første år forventer at have rundet 20.000 lønmodtagere i Zenegy. Ambitionen er 500.000 lønmodtagere i fem lande på fem år. Det, tror vi, er realistisk, blandt andet på grund af det tryk som de nye, digitaliserede generationer af lønmodtagere vil lægge på deres arbejdsgiver for at få løntallene serveret interaktivt og digitalt,” siger Jacob Wandt.

Læs også: E-conomic runder 100.000 kunder

Skriv et svar