Arkiver

BusinessNyhederUngt TechVenturekapital

Europæisk venturefond henter milliarder til iværksætteri

Atomico, venturefond, venturekapital

Den londonbaserede venturefond Atomico har rejst den største finansiering til dato på 765 millioner dollars. Penge som skal bruges på kerneområderne Norden, Tyskland og Storbritannien.

Atomico har lige gennemført sin største finansieringsrunde nogensinde. 765 millioner dollars, svarende til knap 5,4 milliarder kroner, skriver den londonbaserede venturefond i en pressemeddelelse. Det er en af de største finansieringsrunder for en venturefond i Europa nogensinde.

”I dag er vi stolte af at annoncere vores nye finansiering. Med 765 millioner dollars er Atomico IV en af de største kapitalrunder rejst af en venturefond i Europas historie og det il give os muligheden for at gøre mere af det, vi elsker: arbejde med de mest ambitiøse stiftere, som kombinerer disruptive teknologier med visionen om at bygge globale vindere,” skriver Atomico i pressemeddelelsen.

En stærk tro på europæisk tech

Atomico er grundlagt af Skypestifterne Janus Friis og Niklas Zennstöm i 2006, og i 2013 hentede de 476 millioner dollars i tredje runde. Fonden begyndte at hente den nye finansiering for 11 måneder siden, skriver TechCrunch.

Når man kan hente sådan en sum penge, så er det en blåstempling af den voksende tro på europæisk teknologi, skriver Atomico, og får lige smidt ind, at det har de jo hele tiden været overbevist om.

Milliarderne, de er øremærket kerneområderne i Norden, Tyskland og Storbritannien, skriver Børsen.

Siden Atomico startede sin færd i 2006 har de indgået partnerskaber med virksomheder som Rovio, Klarna, Supercell og Skype og har de seneste måneder investeret i blandt andet Pipedrive, Bitmovin og Uniplaces.

I dag består Atomicos team af Niklas Zennstrom, Mattias Ljungman, Hiro Tamura, Haroldo Korte, Yann DeVries og Siraj Khaliq.

Skriv et svar