Goodwings: Arbejdsglæde og resultater går hånd i hånd

Rasmus Brobøl og CTO i Goodwings Kim Koldtoft til højre

Ved at overdrage ansvar og tillid til specialister og holde fokus på udviklernes output, er rejseportalen Goodwings lanceret uden panik og forsinkelser – en portal som skal tage kampen op med Expedia og Hotels.com.

Goodwings lancerede i de sidste måneder af 2016 sin rejseportal, hvor man kan booke hoteller og senere også fly med et velgørende twist. Lanceringen er kulminationen på måneders udvikling, men det var alligevel en rolig Kim Koldtoft, CTO i Goodwings, jeg fangende en aften efter arbejdstid få dage før lanceringen.

”I modsætning til de fleste andre firmaer med en deadline så tæt på, vil man på vores kontor føle mindre pres. Der er smæk på, men det er ikke på en stresset måde. Vi sidder ikke til klokken 11 på kontoret hver dag, for at blive færdige” siger Kim Koldtoft.

Startupet har ambitioner om at omsætte for én milliard kroner om 3-4 år for at kunne tage konkurrencen op med giganter som Expedia og Hotels.com – men resultaterne skal ikke nås på bekostning af arbejdsglæden. Det betyder både almindelige arbejdstider og rum til at arbejde hjemmefra.

”Vi har en super lean indgang til tingene, og det falder lidt tilbage på min ledelsesstil og den kultur jeg gerne vil skabe. Vi måler vores medarbejdere 100% på output – og de leverer alle sammen langt over, hvad vi kunne forvente,” siger Kim Koldtoft.

Pædagog for dygtige udviklerne

Siden Kim Koldtoft for fire måneder siden blev ansat, er teamet vokset fra fire til 15 medarbejdere, og han har i dag fire udviklere og en designer i sin afdeling.

”Jeg prøver som udgangspunkt at gøre mig selv arbejdsløs. De udviklere vi ansætter, skal være dygtigere end mig, og så giver jeg dem fuld tillid. Hvis det virker, er det fantastisk, og hvis ikke skal vi have en ny,” siger Kim Koldtoft.

Hidtil er det lykkes for Kim Koldtoft at finde de rette udviklere til Goodwings. Han er selv autodidakt og ved lidt om alt, men leder efter specialister, der er passionerede for et mere snævert område, når han ansætter.

”Medarbejderne skal være fuldstændig åbne og ærlige. Jeg vil hellere give medarbejderne problemer end løsninger, og hvis jeg foreslår en løsning, der er dum, skal de fortælle mig, at vi er ved at gøre noget forkert” siger han.

”Jeg er her egentlig mest som pædagog for at sørge for, at de kan gøre deres bedste, og at det hele kører,” siger Kim Koldtoft, som i stedet står for det administrative som tidsplaner og roadmaps – og i øvrigt har en uddannelse som pædagog.

04

Rasmus og Kim i deres maskinhus

Velgørende arbejdsglæde

I hele lederteamet bag det unge startup er der stort fokus på at opbygge en kultur, der fordrer arbejdsglæde. Ifølge Kim Koldtoft er en af nøglerne til arbejdsglæde den meget fri stil i firmaet, men samtidig er Goodwings velgørende vinkel en vigtig faktor.

”Det gør en forskel i forhold til, hvem der søger jobs hos os, og hvorfor de knokler så hårdt for projektet. Hvis vi tjener mange penge, så får de velgørende organisationerne også mange penge.” siger han.

”Det er et mål for medarbejderne, som er meget kvantificerbart. Hvis vi omsætter for så og så meget, kan vi bygge fire skoler – man kan faktisk se, at der konkret sker noget, hvis vi får succes.”

 

Skrevet af

Ledige stillinger hos Goodwings

Salgskonsulent

København

Læs også

Top