IT Minds: Her skal du ikke have anciennitet, men passion

Karriereforløbet ”Mindsters life” hos udviklingshuset IT Minds skal ikke alene skole dygtige studerende til et liv i virksomheden – det er også tænkt som en vej videre i karrieren

Efter små tre år som softwareudvikler hos IT Minds havde Morten Hedengran en god ide om, hvor han ville hen i sin videre karriere. Morten havde tilbragt hele sin professionelle karriere i IT Minds. Det var derfor med en vis nervøsitet, at han bankede på hos chefen, for at fortælle, at han godt kunne tænke sig at overgå til at blive fastsansat som leadudvikler for den kunde, han pt. sad hos som IT Minds konsulent.

”Som min chef sagde, da jeg fortalte ham det: han var ked af at miste mig, men at det jo også lå i kortene, da jeg jo netop var solgt ud til den her kunde, fordi begge parter kunne se et fremtidspotentiale – så det var en succeshistorie,” siger 27-årige Morten Hedengran, som var positivt overrasket over, hvordan hans skifte blev modtaget.

27-årige Morten Hedengran startede i IT Minds som praktikant under studie, fik derefter studiejob og blev senest fastansat som udvikler – men er nu blevet ansat som leadudvikler i den softwarevirksomhed, han har været tilknyttet gennem jobbet som konsulent i IT Minds.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Morten til højre med hans kollega Nicklas

Turen gennem talentfabrikken

Da Morten første gang trådte ind ad døren hos IT Minds, var det en noget mindre virksomhed, men tilgangen til at give nye medarbejdere ansvar, var den samme som i dag.

”Det var et lille, hyggeligt kontor, hvor jeg blev sat på et projekt og fik ansvar fra dag ét,” husker Morten Hedengran, der var glad for ikke at starte sit praktikantophold med at lave kaffe i et hjørne, som nogle af hans medstuderende gjorde.

Morten ville rigtig gerne arbejde med iOS-udvikling og han blev derfor sat på et inhouse projekt, hvor han sammen med et ungt team udviklede en iOS-app for Kommunernes Landsforening. Et projekt han efter praktikperioden fik lov at fortsætte i som studiejob, mens han tog sin bachelor.

”Jeg har fået en masse ansvar og fået lov at lave nogle fejl. Man får ansvaret og så må man også selv stå til ansvar, når man laver fejl. Man har dog selvfølgelig altid både ens ledere og andre udviklere til at hjælpe sig og sparre med” siger Morten Hedengran.

Efter endt uddannelse blev han fuldtidsansat, og blev sendt ud som konsulent hos virksomheder, hvor han i flere omgange var udlånt i længere perioder.

”Jeg synes egentlig, at begge opgaver – både inhouse og sourced – er spændende på hver sin måde. Men som sourced kommer man ud og møder nogle nye mennesker og kommer tæt på kunden” siger Morten Hedengran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En seniors frihed som praktikant

Selvom Morten Hedengran var begejstret over studiejobbet, føler han ikke, at det kom til at gå ud over hans tid til uddannelse. Tværtimod fik han mulighed for at løse opgaver gennem IT Minds, som passede til og supplerede det han lærte på skolen.

”Man får ansvar fra dag et og mulighed for at præge opgaverne – også som ung. Der er masser af spændende opgaver at tage af. Jeg ville gerne lave iOS-udvikling, og har kunnet vælge lidt ud fra egne præferencer,” siger Morten Hedengran.

Derudover har vi også haft nogle interne kurser og interessegrupper, eks. for os, der interesserer os for mobiludvikling. På den måde fungerede tilværelsen i IT Minds som en blød indgang til arbejdsmarkedet, fortæller Morten Hedengran.

Blev bidt af kunderelationer

Talenttilværelsen gennem IT Minds har givet Morten Hedengran faglige udfordringer som supplement til uddannelsen, men han fortæller samtidig, at virksomheden trods talent-strategien ikke emmer af kæft, trit og hård talenttræning.

”Det er et meget ungt og casual miljø på kontoret, hvor det er nemt at snakke med folk – og det er nemt at gå over og tage et spil bordtennis eller drikke en fredagsøl med chefen. Det er flinke og hjælpsomme mennesker,” siger Morten Hedengran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sådan ser et casual kontormiljø ud – sofa og Playstation

Den afslappede stemning har været et godt rum for Morten Hedengran at teste, hvor han passede ind som udvikler.

”Jeg har fået en masse erfaring med kunderelationer. Jeg var i tvivl, da jeg startede, om jeg kunne lide kundekontakt, og troede måske jeg hellere ville sidde alene og udvikle. Men nu har jeg fundet ud af, at jeg rigtig godt kan lide den del også,” siger Morten Hedengran.

Netop gennem en sådan kunderelation, har Morten Hedengran fået sit nye job. Som udlånt til en virksomheder har han og virksomheden kunne se hinanden an i en længere perioder – og det endte altså med en ansættelse.

”Det er jo både godt for mig og for virksomheden. Jeg har brugt det til at komme ud i en ny virksomhed. Samtidig er det jo ikke meningen, at jeg skal være i IT Minds resten af mit liv. De lever af studerende og nyuddannede og har derfor behov for at forblive en ung virksomhed,” siger Morten Hedengran.

Skrevet af

Ledige stillinger hos IT Minds

Nyuddannet Software Developer

København

Studiejob Software Developer

Århus / København

Læs også

Top