IT Minds: Kometen for unge it-talenter

Et koncept til at få studerendes talent i spil på arbejdsmarkedet, mens de stadig læser, har på fire år gjort IT Minds til en virksomhed med 160 ansatte og trecifrede vækstrater.

Siden 2010 har IT Minds været på jagt efter de dygtigste talenter fra landets universiteter, hvor fællesnævneren er passion og mod på at udfordre sig selv og hinanden. Talenter inden for især business og it, som sideløbende med uddannelsen enten udvikler inhouse hos IT Minds eller bliver udlånt til virksomheden, som skal have gennemført et projekt.

Virksomheden er drevet af talent og troen på ungdommen, og det udnyttede Nicklas Rønning, da han som 21-årig og ganske uerfaren søgte jobbet som Customer Relations Manager tilbage i 2013.

”Jeg formåede at blive afvist i første omgang. Så jeg ringede og sagde, at det kunne da ikke passe. Jeg synes, jeg passede perfekt ind i kulturen,” fortæller Nicklas Rønning, der på det tidspunkt læste virksomhedskommunikation på CBS.

Trods det umiddelbare afslag gav den kække opringning ham mulighed for at komme ind til en samtale. Her fik Nicklas Rønning vist, at han delte IT Minds’ mission, og han endte med at få jobbet.

”Jeg synes, det er et meget godt symbol på, hvad IT Minds er. Vigtigheden var ikke, at jeg havde 10 år anciennitet. Det var vigtigt, at de kunne se et talent og en profil med noget drive og en lyst til at udvikle sig,” siger Nicklas Rønning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IT Minds holder styr på deres interne regnskab på deres helt egen måde

Ungt startup med vokseværk

At IT Minds er et startup præget af ungdom og talent, stod hurtigt klart for Nicklas Rønning, da han startede i sit nye arbejde tilbage i 2013.

”Først og fremmest oplevede jeg den unge kultur. Dengang var vi 30 ansatte, og det bar præg af at være et startup med store ambitioner både for ind- og udland. I dag er vi 160 medarbejdere,” siger Nicklas Rønning.

Trods vokseværket mener han ikke, at kulturen har ændret sig væsentligt, nu skal der bare en hel bus til, når Københavner-afdelingen skal mødes med afdelingen i Århus.

”Her er en lav gennemsnitsalder og sjove fredagsbarer. Hele det sociale gør det hamrende sjovt at komme på arbejde,” siger han.

Virksomheden er både vokset, modnet og i dag solgt til it-koncernen EG. På trods af det fylder det unge miljø stadig væsentligt, og det bruger Nicklas Rønning aktivt, når han skal sælge IT Minds-konceptet til virksomheder og kommuner.

“Virksomhederne får ikke nødvendigvis den værdi, de søger efter ved at hyre den freelancer ind, der har den længste anciennitet. Vi oplever, at det giver stor værdi også at supplere med unge talenter, der kan bidrage med viden om de muligheder, der ligger i de nye teknologier og frameworks, og som brænder for at bevise deres værd”, siger Nicklas Rønning, der sidste år blev forfremmet til Sales Manager.

IT Minds er et ”vi”

Når Nicklas Rønning snakker om IT Minds, bruger han konsekvent ”vi” – og det er ikke tilfældigt. Han anslår, at 60 procent af kollegerne er studerende, som er fast tilknyttet i typisk 15 timer om ugen, og det er vigtigt, at de føler, de er en del af virksomheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ved ikke, hvad der var i koppen, men stemningen var høj, da vi besøgte IT Minds.

”Vi tager udgangspunkt i talent, ikke en pool af freelancere. Det er super vigtigt, at de forstår konceptet og er en del af virksomheden. Det er en vigtig del af at kunne udvikle både sig selv og virksomheden,” mener han.

Generelt oplever han, at der blandt de ansatte er en stor tilknytning og loyalitet til virksomheden, men samtidig taler man åbent om, at man gerne må tage videre, når man er klar til det. Typisk ét til to år efter man er blevet færdiguddannet.

”Det er ikke idéen, at vi om fem år har præcis de samme ansatte – så ryger hele konceptet med virksomheden. Der skal nye kræfter til, og det er også det, der gør det interessant,” siger Nicklas Rønning, der dog med den igangværende ekspansion af konceptet i hele Norden ser sig selv i virksomheden i mange år endnu.

Skrevet af

Ledige stillinger hos IT Minds

Key Account Manager

København

Læs også

Top