Nine: Gazellen der snupper de store it-projekter

Nine A/S er for 5. år i træk kåret som Gazelle-virksomhed. Siden 2007 er de buldret frem ved at lande store it-projekter i både det offentlige og private. Opskriften er simpel: De ansætter kun landets bedste it-specialister.

Det specialiserede konsulenthus Nine, der udvikler digitale selvbetjeningsløsninger, har prominente navne som Nordea, Erhvervsstyrelsen, DR, Skat og Folketinget på kundelisten. Det har givet konsulenthuset profilerede og længerevarende projekter, hvilket har været afgørende for at lokke IT-ingeniøren Morten Holm Søby ind i virksomheden.

”Det er utroligt tilfredsstillende, fordi man får lov til at sætte sig ordenligt ind i tingene, gå i dybden og afslutte projektet ordentligt,” forklarer Morten Holm Søby, der har været senior konsulent hos Nine i tre år.

Før han blev ansat i Nine var han i et andet konsulenthus. Her kunne han være i gang med syv projekter på samme tid, der skulle jongleres imellem. Hos Nine har han arbejdet med ét stort projekt i 2,5 år.

”Hvilket er relativt lang tid. Man kan ikke tage for givet, at man får lov at sidde i projekter af den størrelse,” siger Morten Holm Søby.

”Jeg synes, det sjoveste er at skabe noget nyt, for jeg kan godt lide den kreative process. Skabe rammerne og få det sat i drift. Se det blive til noget og se folk benytte sig af det. At sidde og lave vedligehold, det tror jeg ikke mit temperament passer til,” forklarer Morten Holm Søby.

Hyrer de dygtigste

Første gang Henrik Filtenborg Sørensen hørte om Nine, var gennem tidligere kolleger. Kollegerne havde sagt op i konsulenthuset, hvor han var ansat, og var derefter i stor stil blevet ansat hos Nine i stedet – og han noterede sig samtidig, at dem der smuttede, var blandt de dygtige.

nine_085_henrik_filtenborg_sorensen

Henrik Filtenborg Sørensen

”Jeg kunne se, at de fik nogle mere spændende opgaver – nye teknologier i helt nye projekter, og ikke bare vedligehold eller lappeløsninger. Så efter at have gået og tænkt over det i noget tid, tænkte jeg, at jeg havde lyst til at prøve det samme” siger Henrik Filtenborg Sørensen, der fik jobbet og nu har været senior konsulent i Nine i 2,5 år.

At de dygtigste medarbejdere endte i Nine, er ikke en tilfældighed. Her er strategien nemlig at hyre specialister – typisk med fem års erfaring eller mere – der arbejder selvstændigt, så man dels har kunnet skære ind til benet på administration og support og dels kan gøre sig attraktiv til de højt profilerede projekter. En strategi der i følge seniorkonsulent Morten Holm Søby, bidrager til arbejdsglæden.

”Det er nogle af de skarpeste folk, jeg har arbejdet sammen med, der er her. Og det i sig selv gør, at man typisk får landet nogle rigtigt sjove opgaver – og så er lønnen meget konkurrencedygtig. Det er en ret stærk kombination,” mener Morten Holm Søby, der efter tre år har svært ved at se sig selv et andet sted.

”Der kommer jævnligt henvendelser, men det er bare svært at finde nogle, der kan konkurrere med de parametre”.

Læring i DNA’et

For at holde de ansatte specialister på toppen, er uddannelse en fast del af pakken hos Nine.

”Man bliver opfordret til at tage til konferencer hvert eneste år – f.eks. i USA – for at lære noget nyt. Faktisk kræver det en forklaring, hvis man ikke tager med, og det er lidt atypisk,” siger seniorkonsulent Henrik Filtenborg Sørensen.

Ud over de årlige konferencer tæller den faglige indsats også månedlige oplæg og jævnlige bootcamps med nye teknologier som omdrejningspunkt. I det hele tager er der i virksomhedskulturen en forventning om, at man som ansat gerne vil lære noget nyt.

”Det er noget, der er med til at skabe høj faglighed, at man kommer med ud og snuser til nye ting, og at der er skabt en kultur for at snuse til nye ting,” mener Henrik Filtenborg Sørensen.

Spørger man Morten Holm Søby, kommer den nysgerrige DNA direkte fra de tre stiftere.

”Dem der startede Nine, er meget videnbegærlige, og det er inspirerende at have ledere, hvor man kan mærke, at de faktisk brænder for det.”

Højtprofileret uden jakkesæt

Virksomheden består af specialister, kunderne tilhører særligt den finansielle sektor og det offentlige, og projekterne ligger som oftest i den tunge ende af skalaen. Alligevel er Nine ikke præget af elitær jakkesætsstemning og stramme miner.

NINE medarbejderportrætter HUSK BYLINE

Morten Holm Søby

”Vi sælger ikke os selv på en poleret overfalde. Hos nogle af vores konkurrenter skal man have nystrøget skjorte på hver dag, men hos os er der ingen dresscode. Her kommer folk i alt fra sort metaltøj til joggingbukser”, siger Morten Holm Søby, men tilføjer dog, at cowboybukser og en skjorte nok alligevel er den mest normale uniform.

Der er samtidig gjort plads til at mødes i fredagsbaren på kontoret og der er tradition for en årlig ryste-sammen-tur udenfor landets grænser – i år går turen til Malaga for samtlige 80 ansatte. Henrik Filtenborg Sørensen mener i det hele taget, at der i virksomheden skabes rum for at dyrke sammenholdet mellem de små teams, der til dagligt arbejder ude hos kunderne.

”Generelt er det jo bare sjovere at være i et konsulenthus i fremgang. Hvor vi får de gode, spændende kunder og har kolleger som er dygtige og sjove at være sammen med – folk som man også vil være sammen med i sin fritid. Det er jo nok det bedste kvalitetsstempel”, siger Henrik Filtenborg Sørensen.

Skrevet af

Ledige stillinger hos Nine A/S

Java-Softwarearkitekt

København

.NET Udvikler/arkitekt

København

Projektleder

København

Læs også

en kommentar;

Top