Penneo: De rigtige medarbejdere skaber virksomheden

Innovative medarbejdere og et internationalt mindset sender Penneos digitale underskrift ud over landegrænsen

Den nye bolig er fundet og lejekontrakten udfyldt. Nu skal den bare lige printes, underskrives og scannes ind igen, så den kan blive sendt.

Med sin digitale underskrift begyndte Penneo i 2012 drømmen om at udrydde de irriterende og manuelle skridt i processen. Med udgangspunkt i NemID og et workflow, der gør det nemt at bruge, har Penneo haft imponerende vækstrater og lokket en lang række prominente kunder ind i butikken. Ikke mindst takket være dygtige og dedikerede medarbejdere.

“De fire kerneværdier i Penneo er People, Product, Performance og Possibilities – med de rigtige mennesker ombord, skaber de virksomheden. Når der skal ansættes nye spørger vi altid os selv, om de har Penneo-faktor eller ej. Og indtil videre har vi fundet fantastiske mennesker,” siger Ahmad Raja, der er backend-udvikler i Penneo.

04

Ahmad Raja

Han rykkede som en af de første ansatte ind i Penneos lille kontor i 2014, hvor han fik den luksus at sidde ved kontorets – dengang – eneste hæve-/sænkebord. Siden er det gået stærkt, og medarbejderantallet er steget til 20 styks, som har det til fælles, at de alle brænder for at sætte sit præg på Penneos drøm om at gøre det digitale liv lidt lettere.

“Det, der gør det virkelig spændende for mig, er, at vi er ét team, hvor alle tager ansvar – uanset om man er CEO eller praktikant. Hvis du har en god pointe og kan argumentere for den, bliver du hørt. Så hvis du besøger Penneos kontor, vil du ikke kunne regne ud, hvem der er hvem,” siger Ahmad Raja.

Udvikling af entreprenører

I Penneos nye, hippe iværksætterkontor på 13. etage i den gamle DR Byen i Søborg, diskuterer udviklingsafdelingen flittigt, hvordan nye teknologier inden for kryptering såvel som webdesign, kan fastholde Penneos vækstrejse.

“For mig er en af de vigtigste ting, at jeg sidder i et af de bedste teams, jeg nogensinde har været en del af. Selvom vi er forholdsvist få, komplimenterer vi bare hinanden vildt godt,” siger Jesús Otero, som er frontend-udvikler i Penneo.

For godt et år siden boede han i Venezuela, hvor han havde sin egen virksomhed. Formålet med at skifte til Penneo i København var dog ikke at få et sikkert job – tværtimod.

“Jeg havde min egen virksomhed, så hvis jeg skulle gå over til at arbejde for et startup, skulle jeg være nøglemedarbejder i beslutningerne. I mine tidligere jobs har jeg ikke haft ansvar, så jeg kunne ikke rigtigt gøre en forskel. Men da jeg så et jobopslag fra Penneo, som nævnte iværksætteri, virkede det som et perfekt match,” siger Jesús Otero.

Beslutningen har han ikke fortrudt, for i udviklingsafdelingen har han både fået ansvar og mødt et team, der ligesom ham selv brænder for projektet.

“Alle har deres egne ideer, som vi skal samle i et godt produkt. Fordi vi arbejder i et lille, fleksibelt startup uden bureaukrati, kan vi hurtigt tage beslutninger, der betyder noget. På den måde får vi tingene gjort hurtigt,” siger Jesús Otero.

05

Jesús Otero

Internationalt sigte

Med et godt tag i Danmark er Penneo begyndt at indtage det skandinaviske marked med sin digitale signaturplatform – et skridt mod at blive en international virksomhed, som har været meningen helt fra begyndelsen.

“Da jeg kom til Penneo i 2014, besluttede stifterne, at firmasproget skulle være engelsk. Dengang var jeg den eneste, der snakkede engelsk, så jeg skammede mig lidt over, at de andre skulle snakke engelsk på grund af mig,” siger Ahmad Raja, som kommer fra Pakistan, med et grin.

Siden er udviklingsafdelingens antal af medarbejdere såvel som nationaliteter vokset, så både Pakistan, Venezuela, Polen, Frankrig, USA og Danmark i dag er repræsenteret. Set i bakspejlet forstår Ahmad derfor godt, at man fra start ville skabe en international kultur.

“Vi forsøger at finde folk til afdelingen, som er et godt match, og som har erfaringen – og vi begrænser ikke os selv, når vi søger. Hvis man kun søger medarbejdere lokalt, så får man lokale medarbejdere. Men hvis du søger blandt alle der gør et godt stykke arbejde, kan de lige så godt komme fra udlandet og være engelsktalende,” siger Ahmad Raja.

For ham er Penneos evne til at blive ved med at finde dygtige medarbejdere da også helt afgørende, hvis de skal fortsætte vækstkurven.

“I et lille startup er alting spændende i starten. Det er først når man bliver større, at tingene bliver komplicerede. Vi tror på, at med det rigtige team af folk, så er der ingen grænser for, hvad du kan opnå. Den væsentligste faktor er derfor hvilken type mennesker vi ansætter, og det kommer til at make or break us“, siger Ahmad Raja.

Skrevet af

Ledige stillinger hos Penneo

Front End Developer

Søborg

Back End Developer

Søborg

Læs også

en kommentar;

  1. Pingback: Ahmad og Jesús om at arbejde hos Penneo -

Top