Arkiver

Nyheder

5 sociale media trends man skal følge i

Der sker hele tiden noget nyt i de sociale medier, nedenfor har vi listet nogle af de trends vi tror på er/live rigtig store inden for kort tid.


Gruppe køb:
Flere og flere webtjenester dukker frem hvor man kan købe en given vare sammen med andre. Dette kan venner fra den virkelige verden eller bare andre med samme interesse som dig. Der er flere varianter af denne model, nogle har et tilbud pr. dag. Her ved man ikke hvor mange varer der er før der er udsolgt. Andre benytter sig af en traditionel model hvor man kan spare hvis man køber mange sammen.

Woot.com, Groupon.com, gruppekoeb.dk

Checkin ind til et tv-program:
Er der et ord der er meget brugt i de sociale medier lige nu så er det “check in”. Man checker in i en Cafe så ens venner kan se man er der, man checker ind til et arrangement. Man checker ind i en tv-udsendelse. Stifteren Mark Zuckerberg fra Facebook ser også dette som det næste skridt mod hans vision “total gennemsigtighed”. Med deres Facebook Places (der ikke er kommet til Danmark endnu) er det muligt at checke ind til et givent arrangement. Denne funktionalitet har længe eksisteret gennem Gowalla, Foursquare, Yelp. Facebook har lavet samarbejde med de tre spillere på markedet og samtidig opkøbt Hotpotato der er næste version af check ind. Med Hotpotato, der pr. 20 august er opkøbt af Facebook, kan man checke ind til et givent tv show eller en anden event man ikke nødvendigvis deltager i, men bare ser eller oplever på anden vis.

Foursquare.com, Gowalla.com, Yelp.com, Getglue.com, Tunerfish.com,

Spørgsmål / Svar:
Vi kender det fra Eksperten og andre lignende hjemmesider. Hvor man nemt kan stille et spørgsmål og det herefter bliver besvaret. Nu er næste generation på vej. Facebook er lige kommet med deres bud. Linkedin har haft det og arbejder også på en næste generation (gætter vi på hos Trendsonline.dk) Formspring.me, Quora.com og Swifly.com er upcoming stars Apple ser ligeledes muligheder med deres opkøb af Siri, der nok bliver en del af os5.0 eller lign. Her kan man stille iPhonen et spørgsmål, feks. hvor den nærmeste restaurant er og udfra lokation finder applikationen den nærmeste restaurant.

Quora.com, Formspring.me, Swifly.com

Social scanning:
Vi ser dem mere og mere, de mærkelig tegn ved siden af en reklamekampagne eller lignende. Det er en QR kode man kan tage et billede af og hvorefter telefonen oversætter det til en hjemmeside, video eller lignende. Sammen med ovenstående Check-in trend der ruller afsted for fuld kraft (dog ikke endnu i Danmark) så kommer QR koden til at blive en integreret del af check ind. Der er desuden dukket en del webtjenester op (Stickybits.com, Bako.do) der skaber en nemmere vej til barcodes.

Stickybits.com, Bakodo.com

Mobile loyalitetsprogrammer / gavekort:
Det er slut med gavekort og andre plastikkort der giver dig den ene eller anden fordel. Eller det er ikke helt slut endnu. Gavekort og loyalitetsprogrammer flytter fra den fysiske verden over i online. Dette er en trend der er på vej og et par tjenester har allerede set deres lys og flere er på vej. Keyring og Cardstar er firstmovere på dette område. Nu skal vi bare vente på at butikkerne tager denne mulighed til sig.
Keyring.com, Cardstar.com

Skriv et svar