Arkiver

Nyheder

Kampen mellem giganterne – Apple vs. Google

Hvis rygterne taler sandt er det snart tid til en kamp mellem giganterne. Google mod Apple. Hvem der trækker sig sejrsrigt ud af denne kamp, om der bliver en vinder eller om der er plads til begge i markedet er svært at sige, kampen om musik markedet starter til jul.

Flere og flere rygter peger mod, at Google lancerer deres ventede musik tjeneste Google Music til jul. Google har gennem det sidste stykke tid været i dialog med flere pladeselskaber der ser det som spændende, at der kan komme nogle og presse Apples dominans. Og her må man sige de har ret, hvis der er nogen der kan presse Apple, så er det vist Google.

Google Music bliver en direkte konkurrent til iTunes og bliver dybt integreret i Android telefonens operativsystem. Lige nu er der snak om Google først lancerer en musiktjeneste ligesom iTunes hvor man kan købe musikken og senere en webtjeneste hvor man kan abonnere på musik og nøjes med at betale et månedligt beløb, for at have rettigheder til at downloade alt musik man lyster.

Det bliver ultra spændende at følge hvordan denne kamp om kunderne kommer til at tage sig ud i starten af det nye år. Hvordan kommer Google Music til at se ud, er det kun Android kunder der kan bruge deres tjeneste, bliver det en freeconomy model, hvor det er de få der betaler for masserne. Hvad vil Apples modtræk være, bliver det billigere at købe musik fra iTunes Store.

Vi vurdere hos Trendsonline.dk at dette kun kan være godt for hele musikindustrien og os brugere. Der har været / er mange webtjenster hvor man kan få musik næsten gratis eller ved at betale et månedligt beløb, denne form for betaling virker mere rigtig i forhold til at vi er i 2010. Vi tror på at Spotify fra Sverige kan blive en del af denne kamp og ende med at blive opkøbt af en af de store mastodonter.
Men endnu sjovere bliver det at følge alle de små start-ups der gør brug af hele musik eco- systemet om det så er fra Apple, Google eller en helt tredje. Trendsonline.dk glæder sig meget til at se hvordan det kommer til at se ud i starten af næste år og følger op så snart der er nyt om sagen.

Skriv et svar