Arkiver

Nyheder

Audiodraft – Nu kan alle lave musik som Massive Attack

Har du talent for lyd eller arbejder du professionelt med musik, så kan denne webtjeneste fra Finland være lige noget for dig. Nu er det slut med afstande skal gøre det umuligt at designe et musiknummer eller en jingle. Audiodraft gør op med dette og giver dig en browserbaseret webtjeneste. Nu er det muligt for flere musikere at sidde vidt forskellige steder i verden og arbejde på samme nummer, og arbejde med musikproduktion som Massive Attack.

Hvem står bag
Audiodraft der er startet op via et samarbejde på det finske universitet Aalto universitet og består i dag som da det startede af de fire medstuderende. Audiodraft var en af vinderne i VentureCup 2010 og har siden de startet oplevet en stor interesse for deres webtjeneste. Både fra filmfolk, musikere og folk med drømmen om at blive den næste store stjerne.

Flere hænder på samme tidspunkt
Man kan vælge at lave en Social Sketching, der giver mange mulighed for at arbejde på samme projekt og hele tiden være i dialog omkring hvordan det lyder. En kan lave guitar riffet, en anden kan stå for trommerne og en tredje kan måske stå for vokalen. Dette bruges allerede i vidt udstrækning blandt musikere i dag, men her foregår det med Dropbox eller lign. Flere kendte musikere deriblandt Massive Attack. Når man er tilfreds med resultatet kan man tage det videre over i et professionelt musikprogram og give nummeret de afgørende effekter og autotune!

Hvem vinder konkurrencen
Hvis man derimod står med et projekt som man ikke selv ved hvordan man skal løse eller har brug for input til, kan man benytte sig af det som Autodraft kalder Social Audio Sourcing. Nu er det muligt at lave en konkurrence hvor man kan få en masse musikere til at byde ind med deres version af et lydlogo, en jingle eller lign. Når man er tilfreds, findes en vinder og man betaler vinderen et beløb. Med Social Audio Sourcing de deltageren i konkurrencen ligeledes benytte sig af Social Sketching for at dele riskoen og tidsforbruget i blandt sig. Og hvis de så er så heldige at vinde konkurrencen kan de herefter dele pengene.

Der dukker flere og flere webtjenester op der gør brug af trenden Crowd Sourcing, men Trendsonline.dk mener kun vi lige har set toppen af isbjerget. Flere Trendforskere deriblandt en vi tidligere har omtalt i et blogindlæg her på siden, McKinsey Quarterley, tror på at denne trend bliver mere og mere tydelig og brugt i flere og flere forretningsmodeller. Trendsonline.dk kan kun være enig og vi dækker meget snart de 10 mega techtrends fra Ron Conway. Nedenfor ses en præsentations video af Audiodraft

www.audiodraft.com