Arkiver

Nyheder

Naboor.dk – Slut med indbrud og hjemmeoverfald

Du kommer hjem fra arbejde og du kan mærke der er noget galt. Du stiger ud af bilen og går hen til hoveddøren og åbner den. Du bliver modtaget af et gennemrodet hjem, værdier er væk, men det er det mindste du tænker på, hvad med alle dine minder alt hvad du har foretaget dig i hjemmet, det er blevet gennemrodet, ja gerningsmændene har faktisk gennemrodet din sjæl. Det kan være slut nu. En helt ny dansk startup der udspringer fra Østjysk Innovation og med idémanden Ole Rich Henningsen bag, har lavet et system til at formindske indbrudsrisikoen markant. Trensonline.dk er det første medie der får lov til at tale med Naboor og Ole om deres visioner og drømme for det smarte nabohjælpssystem ver. 2.0

Trendsonline.dk: Hvordan kom i på idéen?
Naboor.dk: Jeg bor privat i kvartér der havde været meget udsat for indbrud. Det er et nybyggerkvarter hvor tyvene rømmede de nye huse før der var flyttet nogen ind. Det skete, ikke dagligt, men i en periode var det faktisk ugentligt. Jeg undersøgte om der var nogle smarte metoder til at undgå dette men stod tilbage med en e-mailliste og en telefon. Et sted hvor man som naboer kunne mødes og holde hinanden opdateret omkring, hvornår man var væk fra huset, og hvornår man skulle på ferie fandtes slet ikke. Jeg er selv IT-udvikler og har arbejdet for en stor dansk bank med flere projekter. Så jeg har selv en IT-baggrund og ved hvordan man kommer fra et tidligt idéstadie til et færdigt projekt eller i dette tilfælde produkt. Angående hele sikkerheden, så findes der jo kun dyre alarmsystemer man betaler 200+ kr. for pr. måned, det er jo fuldstændig ublu. Jeg ville bygge et system, hvor man brugte de fantastiske sociale egenskaber internettet har og blandede det med en personlig og privat sikring.

Trendsonline.dk: Hvad er Naboor?
Naboor.dk: Det er en nabohjælp, men vi har bare flyttet den over på nettet, så vi kalder den nabohjælp ver. 2.0. Webtjenesten er gratis for alle, vi har gjort det smart og enkelt for folk at hjælpe hinanden, når dette gøres kan man nedbringe indbrudsniveauet med hele 26 %. Vi har lavet en automatisk proces, så man får besked, når naboerne tager på ferie. Når en af naboerne så går en runde omkring huset, kan ejeren sidde på Mallorca og få en sms besked om at alt ånder fred og idyl. Ole holder en kort pause og fortsætter med samme glød i stemmen som tidligere: Hjertet i Naboor er det sociale private netværk, dette er ikke endnu en Facebook, men derimod et lukket socialt netværk hvor du kan hjælpe dine naboer og de kan hjælpe dig. Det er naboskab i de bedste rammer. Udover det er der indbygget en overfaldsalarm, når man tilmelder sig Naboor er der mulighed for at koble mobiltelefonen til så den agerer overfaldsalarm. Hvis man er så uheldig og man får ubudne gæster, så sender man en tom besked til et mobilnummer og herefter modtager naboerne en besked. Naboor er ikke om skræmmekampagner, vi vil bare gøre nabohjælp simpel og nedbringe indbrudsniveauet på en sober måde.

Trendsonline.dk: Hvordan sikrer I jer at det kun er naboer der kan følge med?
Naboor.dk: Vi bruger mange forskellige metoder. Man opretter sig ikke som bruger men som husstanden. Herefter valideres adressen hos CPR registret, så det er ikke muligt at tage en andens adresse. Herefter indtaster man de beboere der er i huset og hvis de vil dele hvornår de tager på arbejde og kommer hjem. Alt vores kommunikation foregår over sikker https protokol, og når man tilføjer telefon og e-mailadresser bliver de også valideret, dette gøres ved at man skal indtaste en kode, der kommer til henholdsvis e-mail og telefon.

Trendsonline.dk: Hvad er jeres forretningsmodel?
Naboor.dk: Vi tænker rigtig meget freemium. Så lige nu er vores forretningsmodel gratis. Vi vil have mængden af brugere til at starte med. Man får alt gratis, lige fra nabonetværk, overfaldsalarm gennem mobiltelefonen og klistermærker til at sætte op i huset. Senere kommer der en premium model hvor integration er nøgleordet. Det bliver integration med privatalarmer, og det kan være den billigste fra din lokale gør det selv handel til de dyreste fra G4S. I premium modellen er der ligeledes integration til GPS sporingsenheder og rigtigt overfaldsalarmer. Vi regner med at prisen kommer til at ramme omkring kr. 24 pr. måned, så alle kan være med.

Trendsonline.dk: Hvad byder fremtiden?
Naboor.dk: Vi tror på vi står med et meget spændende koncept. Det er nu, vi skal bevise, der er en efterspørgsel. Men de første meldinger fra betatestere og andre har kun været positive. Vi har en helt klar målsætning der hedder 1.000 brugere inden årsskiftet, og det skal vi nok nå. Vi har snakket internationalisering og de muligheder der ligger i markedet.

Trendsonline.dk: Vi vil gerne hjælpe andre startups, og vil derfor som afsluttende spørgsmål, høre hvilke webredskaber du benytter:

1. Tweetdeck, på iphone, ipad og maskine
2. Things, i relation til personlig taskstyring
3. Foursquare

Hvis jeg var indbrudstyv ville jeg finde et andet erhverv, det er i hvert fald blevet meget mere besværligt og det kan vi takke Naboor for. Hos Trendsonline.dk spår vi Naboor en stor succes, faktisk kan dette være en af de nye spændende startups vi kommer til at høre meget mere om de næste år. Jeg sætter i hvert fald mit Naboor klistermærke op i mit vindue og er allerede ambassadør, og vil sørge for at mine naboer også gør det samme.