Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – 20 millioner hjemmesider er gidsler

Domainnavnet kan være en udfordring når man er i gang med at navngive virksomheden. Det gælder om at finde et kort navn, gerne .dk eller .com. Sådan var det tidligere, læs også nu, men mere om det senere.

Flere og flere webtjenester kommer frem hvor de bruger nogle ukendte top domain navne. En af de mest kendte er bit.ly som er en URL forkortelsestjeneste der bruges rigtig meget i Twitter, Linked In og andre sociale medier. Der er mange andre, men .ly og selvfølgelig .tv er de mest trendy. Det er en nem måde at få et kort domain navne på, og brugerne ser det ikke som et problem at der står .ly eller endnu mere naturligt .tv efter navnet. Der hvor problemet findes er i stedet i selve lovgivningen fra de enkelte top domain navnes enkelte lande.

20 millioner hjemmesider er gidsler
Lige nu kører der en sag mod vb.ly der er en URL forkortelsetjeneste til voksen sitets. Vb.ly mistede i går rettighederne til deres domain fordi det konflikter med den Libyens lovgivning. Bliver dette præfens for måden Libyen vil tackle alle korte .ly domainer med og tager Libyen mange 100 millioner hjemmesider som gidsler, hvis de går ind og kræver domainnavnet bit.ly. Libyen skriver i et officielt brev at domain navne med mindre end fem bogstaver kun skal ejes og bruges af virksomheder i Libyen. Det er vist nu at Bit.ly skal tænke kreativt og begynde at være på forkant med situationen.

Hvis man før i dag overvejede at købe et .ly domain så kostede / koster det næsten 2.000 kr. pr. år. Men det er det mindste, for vil man inddirekte være med til at støtte Libyen og få deres hjemmesider frem på Google. Nej, håber jeg de fleste vil svare. Der har tidligere været en heftig debat omkring dette, og flere mente decideret, at man støttede terror hvis man brugte Bit.ly. Trendsonline.dk vil ikke gå så langt, men har fravalgt at købe et .ly domain.

Nu prøver vi i stedet at kigge andre veje – det kunne for eksempel være .gl, Grønland!

Skriv et svar