Arkiver

Nyheder

Jagten på den gode arbejdskraft

Google kom i går med en udmelding om at alle deres ansatte, læs 25.000, får en lønstigning på 10 %. Desuden får alle et engangsbeløb på $1.000. Jagten på god arbejdskraft har aldrig været større blandt de helt store virksomheder i USA, samme tendenser ses også herhjemme, hvor de enkelte startups kaprer de bedste ansatte for at forbedre deres chancer for succes.

Google lønstigning og bonus er deres forsøg på at holde på deres ansatte, da flere af dem er startet op selv eller gået over til konkurrenter som Google, Apple mfl. Glassdoor.com, en større portal med statistik over lønninger m.m., har lavet en gennemgang af gennemsnitsløn og bonus hos nogle af de helt store virksomheder. De har taget udgangspunkt i min. 28 lønsedler for at regne gennemsnittet ud. Facebook ligger på en førsteplads med en gennemsnit løn for en softwareudvikler på ca. kr. 600.000 og med deres lave skattetryk i USA kan man vel sige at dette er en ret god løn der svarer til min. kr. 800.000 herhjemme. Nu vil Trendsonline.dk med denne artikel ikke få folk der overvejer at gå i gang med deres startup, til at pakke kufferten og kysse kæresten farvel og drage mod det store udland for at få et super godt betalt udviklingsjob.

Som den nederste illustration viser så bliver man bedst betalt hvis man er udvikler og selvfølgelig meget bedre hvis man har mange års solid erfaring. Hvis man er en kedelig sælger (som undertegnede) så scorer man slet ikke så meget som en erfaren programmør. Men som i alle andre brancher så er sælgere dem der kan tjene aller mest, altså hvis de er super dygtige til det de gør og har forhandlet en god bonusaftale på plads.

Hvordan tendenserne ser ud herhjemme blandt nogle af de større mediehuse / store virksomheder er svært at sige. Men Trendsonline.dk anskuelse mener at fordelingen måske er lidt anderledes. Hvis der er nogle af vores læsere der kan bidrage til statistikken skal i være så velkommen.

Skriv et svar