Arkiver

Nyheder

Geekhouse – Et hemmeligt hus for nørder

Forestil dig et sted hvor du kommer og går, du snakker med andre startups og andre proaktive entreprenører. Du kan møde ligesindede, der er ingen faste pladser, der er ingen lukkede døre. Det er en kreativ motor hvor du kan koble dig på og bruge af alle de kapaciteter der sidder der. Det ene projekt vendes efter det andet og erfarne som nye er faste besøgende. Der er køkken, mødelokale og internet, nåhh ja det er gratis! Det lyder som en drøm, men knib dig i armen, for det er det ikke.

Trendsonline.dk er på besøg i Geekhouse i det indre Århus. Ovenstående har været inkubations miljø for mange spændende unge IT iværksættere. Christoffer bag Open Hours, Niklas fra Firmafon og Sebastian fra Mivando. De har taget deres første skridt og fundet samarbejdspartnere i Geekhouse, diskuteret deres koncepter, netværket til den helt store guldmedalje og haft et sted hvor de kunne gå hen for at møde ligesindede. At møde ligesindede det er præcis det det handler om, men hvem står bag Geekhouse?

Trendsonline.dk har mødt manden, der har været med til at danne rammerne om Geekhouse. En dynamisk IT mand der vil give tilbage til startups i Århus.

Trendsonline.dk: Hej Tommy og tak fordi du har tid til en kort snak med Trendsonline.dk Hvad er Geekhouse? Og hvad det er for en størrelse?
Tommy Pedersen, Miracle: Hej Daniel. Geekhouse er vores måde at give tilbage til miljøet i Århus. Vi vil give entreprenører en mulighed for at komme til et sted hvor de kan snakke og diskutere med ligesindede om deres ideer og projekter. Et sted hvor der ikke er andre faste rammer end kontor og nogle kontorstole. Og det er faktisk helt gratis, men fungerer også efter først til mølle princippet.

Trendsonline.dk: Det lyder næsten for godt til at være sandt
Tommy Pedersen, Miracle: Måske, men vi synes hos Miracle at det er en rigtig god måde at sikre at miljøet for entreprenører i Århus er helt med fremme. For de etablerede virksomheder er der i forvejen masser af muligheder. Men hvis vi taber alle de nystartede eller potentielle startups på gulvet inden de bliver til noget, det ville simpelthen være synd. Desuden er dette også et sted for folk med fast arbejde der gerne vil arbejde på en idé, men måske ikke har tid til at være kreative fordi de skal fokusere på at tjene penge.
I Geekhouse kan de få motioneret deres kreative muskler uden at sætte deres eksisterende forretning over styr – tænk på det som en swingerklub for folk der bare MÅ lege med andres ideer.

Trendsonline.dk: Hahaha, (en kort pause). Men Geekhouse er jo ikke noget mange har særlig meget kendskab til?
Tommy Pedersen, Miracle: Nej, det er rigtig og sådan vil vi også gerne have det forbliver. Det er lidt for dem der kender nogen der kender nogle. Dem der hører om os. Vi tror rigtig meget på netværk og næsten alle der sidder hos os er kommet gennem netværk. Hvis vi begyndte at reklamere, så ville der være for mange på venteliste. På en måde er det jo også en selektionsproces – hvis du ikke selv er klar på at finde ud af, hvad Geekhouse drejer sig om, så er du nok heller ikke motiveret for at dele din viden og netværke.

Trendsonline.dk: Men hvad bruger Miracle det til?
Tommy Pedersen, Miracle: Vi bruger det til at samle inspiration og få den daglige dosis adrenalin. Man kan ikke undgå at få et solidt skud adrenalin når man er sammen med sådan en flok proaktive unge mennesker der virkelig vil frem i verden. Nogle gange er de ved at tage pusten af en og man kan næsten ikke følge med. Desuden er det er særdeles godt sted til at teste idéer og projekter af.

Trendsonline.dk: Ja det må give et enormt drive?
Tommy Pedersen, Miracle: Helt sikkert, vi arbejder med den kommende generation, der skal være med til at tegne vores hverdag. Det er dem der kan blive de nye forbilleder og store entreprenører. Det kan ikke andet end give et kick. Det er også nogle af de tanker der ligger bag Geekhouse, det skal være det perfekte playing field for disse nye talenter og entreprenører. Men det vigtigste for os er at give tilbage og være med til at skabe et super spændende miljø for startups.

Trendsonline.dk takker Tommy Pedersen fra Miracle for tiden. Man kan kun have glæde i kroppen efter dette interview. Hvor er det fedt at der er nogen der hjælper startups i den helt helt tidligere fase. Vi ved hos Trendsonline.dk at denne form for miljøer kun skaber succes. Man skal bare kigge mod USA og så vil man finde dem i hver enkelt college by. Overthere er de bedre til at så frø ud der potentielt vokser sig store. Men nu har vi det også i Århus, men shhhhh, det er en hemmelighed, kun for de indviede, hvis du kender nogen der kender nogen, så kan du også blive inviteret.

2 kommentarer

Skriv et svar