Arkiver

Nyheder

Rygte – Har Google opkøbt Groupon for 3 milliarder dollars

Boksekampen om herredømmet på internettet varer ved og fortsætter i uformindsket styrke. Det er ikke lang tid siden Trendsonline.dk skrev om Facebooks nye email klient – den runde tog Facebook. Men hvis rygterne taler sandt og Google får lov af kampens dommer, så må Facebook se dette som en syngende uppercut. De bliver stående ingen tvivl om det, men Google’s køb af Groupon giver dem en markant forspring på point.

Artiklen er en opfølgning på et post på Trendsonline.dk Facebook Page. Som vi skrev er det kun rygter, men historien har spredt sig i blogmiljøet som en steppebrand og tager udgangspunkt i kilder tæt inde i Groupon. Desuden har der længe været dialog på Twitter mellem Groupon og Google, og når man begynder at se røg i skoven så må der være en brand et sted. Ja og når hele skoven står i høje flammer så…

Passer perfekt til Google
Trendsonline.dk kan ikke være sikre, men hvis man kigger på Google strategi og de seneste tilføjelser så matcher det helt perfekt. Google er lige kommet med Places og her ville produktet passe perfekt. Så når vi søgte rundt i Google Maps så kunne vi få input i hvilke lokale butikker der har Groupons og rabatter. Men hvad de ellers kan gøre med det kan man kun gisne om, men Trendsonline.dk kan sagtens se mange muligheder for Google og hvis man kigger på Boutiques.com som Google lancerede i sidste uge og deres tilnærmelser mod e-commerce og visuel søgning i produkter behøver man bare at ligge to og to sammen.

I 2006 var det Youtube til $1,6 milliarder i morgen…
Trendsonline.dk kan stadig huske videoen (http://www.youtube.com/watch?v=QCVxQ_3Ejkg) hvor Chad og Steve stifterne af Youtube udtaler at de er blevet opkøbt af Google, for det svimlende beløb $1,6 milliarder. Det er længe siden og der er løbet meget vand under broen siden der og Youtube har udviklet sig til en særdeles god forretning for Google. Men double up, det er de beløb man snakker om, kan en virksomhed virkelig have den værdi, eller skal opkøbet ses som et fingrene væk Facebook eller Yahoo, eller måske endnu mere sigende, et bevis på hvem der er har alle boksebælterne og kan kalde sig ren champ!

Men om de får lov er selvfølgelig et helt andet spørgsmål, der har tidligere været meget røre om monopol lignende tilstande, og de føderale tilsynsmyndigheder var også efter Google da de købte Youtube og mobil annonceringsplatformen Admob. Men Admob var sølle $750 millioner, men dette køb kommer til at slå alle rekorder med sine $2,5 – 3,2 milliarder, altså hvis det går igennem.

www.groupon.com

Skriv et svar