Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Wikileaks – et fatamorgana i ørkenen

Hvad er en hemmelighed og hvad er offentligt tilgængeligt. Er alt information godt for offentligheden. Hvor er grænserne, hvis vi går fem år tilbage så var grænsen ligeså fast optrukket som grænsen mellem to lande. Men hvad med i dag, med Wikileaks nyeste leak, når vi næsten op over 1 million leakede dokumenter der før havde et stempel med fortroligt trykt på forsiden men i dag er endnu mere offentligt end bøger på et bibliotek.

Hvem er informationer gode for? Lad mig svare selv, medierne der vil blæse til ilden, undertegnede kunne godt undvære dem. Wikileaks gør det for egen vindings skyld og ser bort fra alle de uskyldige det kan gå ud over. Medierne labber det i sig som en mand der har vandret i ørkenen og kommer frem til en oase med vand, men hvorfor – er det ikke for at springe nyhedsbilledet med nyt. I dag er det næsten umuligt at bryde igennem med en historie der ikke er en sensation.

Undertegnede er for åbenhed, og nytænkning. Men når det bliver pakket ind i den form som Wikileaks så er det noget helt andet. Derfor foreslåes et boycut af denne webtjeneste og alt der har med den at gøre. Det sker garanteret ikke, men man kan kun håbe på at det ikke er en oase, men et fatamorgana.

Skriv et svar