Arkiver

Nyheder

Startup weekend i Århus ideernes paradis

Håbefulde entreprenører er samlet i Århus denne weekend til 54 timers non-stop Startup event kaldet Startupweekend. Det startede ud med lidt over 40 ideer, alle modtaget med applaus, nogle med mere potentiale end andre. Seancen endte senere med 11 projekter, der gik videre til finalen.

Tumult v.1.0 starter
De mange ideer bliver nu præsenteret for alle deltagerne, de fleste af deltagerne har selv været oppe og pitche. Alex Farcet prøver under hele forløbet at opildne til at folk med ideer rejser sig og bryder deres personlige grænser og stiller sig op foran crowden. Heldigvis er der flere der kommer op efter lidt “gruppepres” Alle ideerne hænges op og nu starter tumult version 1. Her gælder det om at overbevise folk med, at ens idé er den bedste, det kan jo være den næste Google. Trendsonline.dk mener måske ikke der er en Google imellem men mindre kan også gøre det.

Alle kneb gælder
Det er salg, det er en øvelse man som startup ligeså godt kan vænne sig til. Det gælder om at komme forest i køen, det gælder om at blive set og hørt. Se på pitchen fra den altid tilstedeværende Lasse Chor, han brændte igennem med en præsentation der virkelig skildte sig ud. Der vil altid være kamp om at få top placering, komme på Techcrunch eller Mashable, alle kneb gælder, og her kan albuer, kreativitet være en god egenskab. Når alle har stemt på deres favorit idé, så optælles stemmerne og en kort pause. Nogle er vindere og nogle tabere, men dette udskillelses løb er en nødvendighed.

Tumult v. 2.0
Nu er vi nede på 11 ideer der skal arbejdes på, de bliver læst op og folk giver en applaus til den ansvarlige der får tildelt en præmie, som er en rød hat. Vinderne præsentere kort deres idé igen og så starter tumult ver. 2.0. Nu er det tid til at kapre de bedste folk, overbevise, bribe, tilbyde procenter og labdance eller lign. Programmøre står i høj kurs, så hvis der sidder en programmør og læser dette lørdag eftermiddag, kan man stadig nå at sætte sig i bilen og suse afsted til Startup Weekend i Incuba, Århus. Der er kamp om dem der kan tale bit og byte og omsætte det til webprogrammering. Teams bliver samlet, og igen står nogle som vindere og nogle som tabere.

Weekenden fortsætter
Grupperne er nu dannet, og så starter det hårde arbejde, målet er at stå med et produkt der kan fremvise for juryen søndag kl. 17.00. Der venter mange timer forude før de er kommet i mål. Det kræver mange liter kaffe, cola og andet der indeholder det livsnødvendige stof koffein. Søvn bliver der ikke meget af, men det gør heller ikke så meget for det er bare derud af, man kan sove, når ens startup er gammel!

De enkelte teams er følgende:
Yuotube Mixer – Martin, Pernille, Ivan
Rent a Wifi – Kristian
Playlist Democracy – Claus
3D Image app – Aske, Mads, Lauge, John, Jeanette
WillMill – Jonas, Brian, Miks, Sebastian,
Legal services online – Kristian, Henrik, Jan, Poul, Bernhard, Kasper, Amando, Carl, Christian, Frank
Store Map – Kevin, Sussie, Jarne, Kenneth, Jørgen, Lotte, Lars
Live Results – Chris, Clement, Roland
Synergynamics – Keld, Knud
Travel Partner – Samantha, Rolando, Svend
Culture Maps – Nis, Isak, Merten, Esben
Street Native – Jeff, Hobi, Eckhard, Anders, Anders, Jonatthan, Peter
Cast-li – Lasse, Nicolas, Tom, David, Niels, Jesper, Brian
Trendsonline.dk følger selvølgelig op på de enkelte teams

Spænding forude
Trendsonline.dk og undertegnede kan ikke vente på at se hvad de enkelte teams kommer frem til, det bliver meget interessant at se. Kan vi have en Memolane (projekt fra Startup Weekend i København, der senere fik investering) i mellem disse projekter, der er nogle favoritter g outsidere, spænding venter forude. God weekend

Skriv et svar