Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Jagten på den danske diamant

Er det dårligt der investeres penge i danske iværksættere. Efter at have læst hele artiklen fra onsdagens udgave af Børsen, og især udtalelserne fra en række eksperter indenfor IT-iværksættermiljøet. Så er konklusionen den at det er dårligt når, Skype drengene jagter den nye danske startup, der kan blive en international succes. Hvorfor forstår undertegnede ikke, om det er journalistens vinkel eller eksperternes syn på fremtiden, det kan man selvfølgelig tænke over

Hvor er optimismen, Martin
Når ens idol ikke gør som man forventer, så må man have hørt forkert eller i dette tilfælde må han være fejlciteret, mere om det senere. 16 håbefulde startups får deres livs chance, de kommer til at stå foran nogle af de største entreprenøre fra Skandinavien. Alle mulighederne ligger foran dem, Niklas og Janus har udtalt de vil smide millioner efter de rigtige ideer og personer bag. Jeg forstår ikke hvorfor denne mulighed ikke kan få folk til at hæve øjenbrynene og tænke lidt positivt. Jo måske folk i grå jakkesæt men ikke dig Martin. På med ja hatten for der findes uslebne diamanter i den danske jord.

Lad os gribe muligheden
Hvis jeg havde 30 min med de drenge så ville det være det vildeste der kunne ske (derfor ansøgte jeg også om det). Hvis jeg var kommet igennem nåleøjet og udvalgt blandt mange hundrede ideer, det ville være vildt, første skridt mod toppen. Deres karisma og power ville give mig så meget med hjem. Men selvfølgelig også deres syn på ideen ville kunne bruges til rigtig meget. Men det vigtigste og det er her hele artiklens fokus fra Børsen fejler – deres netværk ville være det absolut vigtigste. Deres netværk er lige præcis, det der skal til for at gøre denne uslebne danske diamant tydelig og funklende for alle. Dette netværk er meget mere værd end de penge de smider ind i projektet. Jeg taler af erfaring, både personlig erfaring, men også af flere af de personer jeg har interviewet. Der har nøgleordene meget tit været netværk. Men uden at afsløre for meget så er der i et af mine kommende interviews en udtalelse fra en af stifterne fra dene succesrige startup – “Den ville slet ikke have været samme sted, hvis ikke det havde været for deres bestyrelsesformand”.

Diamanten er der
Jeg giver Niklas ret, der findes en startup i Danmark der kan blive den næste store spiller, men der skal bakkes op omkring dem, vi skal have nationalfølelse og ville vinde og bevise vi også kan være med når det drejer sig om IT-startups. Kig på Ge.tt, Podio, Tradeshift, Endomondo og mange flere, hvem ved hvor de er om 5 år. Bare vent Mark Zuckerberg, om 5 år er det vores diamant der stjæler dine programmøre og bedste folk.

Er jeg optimist eller hvad mener du?

Skriv et svar