Arkiver

Nyheder

Update København – Investering til Ge.tt

Der er en hel underskov af spændende startups i Danmark og en af dem Trendsonline.dk tror rigtig meget er Ge.tt. Fildelingstjeneste der er så simpel at man næsten ikke tror på det. Vi har tidligere taget en snak med Tobias der er den ene stifter bag Ge.tt i vores podcast. Her snakkede vi om forskellige ting og et af fokusområderne var at finde en investor der kunne sikre den fremtidige udvikling. Denne er nu fundet i serie iværksætteren Morten Elk.

Trendsonline.dk har taget en snak med den investoren Morten Elk, der også er manden bag bl.a. 123hjemmeside, og hørt hvorfor og hvordan han fik kendskab til Ge.tt

Som investor er det også vigtigt at høre rundt i netværket om der er nye spændende startups på vej, her var Morten heldig / dygtig at kende Arne Winther fra tidligere
“Jeg hørte om Ge.tt via netværk, hvor jeg har relationer til Arne Winther fra tidligere. Jeg har lavet forskellige projekter sammen med Arne helt tilbage i 90’erne, da jeg var direktør i ELK (det nuværende Creuna)”, siger Morten Elk.

Bruger erfaring fra 123hjemmeside
Ge.tt har på meget kort tid fået en unik traction og har været at finde i mange udenlandske online medier.
“Ge.tt har ramt noget, der er SÅ overraskende nemt at bruge. Det er faktisk uhyre svært at lave noget, der giver brugeren en oplevelse af, at have fået løst sin opgave på en overraskende let måde. I 123hjemmeside.dk, hvor jeg er direktør har vi en helt anden målgruppe og et andet marked, men en af de afgørende elementer i 123hjemmeside er det samme – nemlig at det virkelig er overraskende let at få et resultat. Derfor har jeg også lang erfaring med, hvor udfordrende det faktisk er at lave noget nemt – og kunne måske især derfor påskønne, at det var lykkedes for Ge.tt.”, Morten fortsætter.

“På grund af, at Ge.tt har ramt den usædvanlig gode og lette brugeroplevelse, har Ge.tt allerede ca. et halvt år efter sin lancering solid traction og en overbevisende viral vækst. Det er OGSÅ noget, der ikke kommer sådan lige af sig selv. Der er masser af fine løsninger derude – teknologisk og hvad angår brugeroplevelse, men det er ikke det samme som at de vokser af sig selv. Det er faktisk meget svært at lykkes med. Og Ge.tt er lykkedes med det helt fra starten, hvilket virkelig giver mig tro på at koncepter i sin kerne virker”

Potentialet er til flere millioner brugere
Trendsonline.dk ser et meget stort potentiale i Ge.tt og med den nye investering er de på vej i den rigtige retning
“Potentialet for en service, der kan vokse viralt af sig selv, er enormt. En sådan service kan blive langt større end en, der skal vækste via markedsføring. Så Ge.tt har potentialet til at få hundredetusinder af brugere eller endda millioner uden salgs- og markedsføringsomkostninger. Forretningen kommer derfor til at ligge i – på basis af det store brugertal – at skaffe indtægter nok til at kunne finansisere båndbredden og til at få en positiv bundlinje – gennem annoncering og brugerbetaling. Eller hvad Google har døbt monetization.”

“Mine erfaringer fra 123hjemmeside i denne sammenhæng er blandt andet at vi i de sidste 7 år har arbejdet meget målrettet med både måling og optimering af viral vækst (så jeg kan bidrage til Ge.tt med ret godt modnede modeller for dette, så vi ikke skal gennem en søge-lære proces, men kan gå lige til de rigtige tiltag for at optimere). Desuden lever 123hjemmeside af brugerbetaling, så jeg kan også bidrage med ret solid erfaring i, hvad brugerne er villige til at betale for og hvordan faktisk præsenterer et tilbud om premium, så brugeren på positiv vis konkluderer, at det er godt og vælger at blive betalende kunde. Der er meget psykologi, grænsefladedesign og viden om, hvad der har betydning for brugerne i at få dette til at lykkes. Og har jeg som sagt fra 123hjemmeside ret lang erfaring i netop dette.”

På den lange bane handler det om at få opbygget en god forretningsmodel, og på den korte bane er Ge.tt og Morten også klar til de udfordringer de skulle møde
“På den korte bane skal vi bevare og styrke den virale vækst, da det er kernen i Ge.tt. Desuden skal vi arbejde med ”monetization” og introducere premium modeller, så vi får opbygget den rette, langsigtede forretningsmodel.”

Trendsonline.dk vil følge op på Ge.tt og tage en snak med Tobias når vi kommer lidt længere frem i året. Det bliver spændende at høre hvor langt de er kommet, og hvilken indflydelse Morten Elk har haft. Desuden vil vi selvfølgelig følge med og høre hvis der er spændende nyt fra Ge.tt, alt dette kan ses i vores nye område kaldet “Update”

Lyt til vores podcast med Ge.tt og den ene af stifterne Tobias Baunbæk

www.ge.tt

Skriv et svar