Arkiver

Nyheder

Tanker på farten – Besøger statsministeren Podio og Tradeshift?

Alle danske politikere kæmper om Obamas gunst, først er det Venstre, så er det SF. De kan ikke blive enige om hvem der ligner ham mest, altså politisk. Første runde har været der og hvem der fører er op til dig at bestemme.

Anden runde er mere interessant
Obama har set mulighederne i Amerikanske startups og de startups de kan trække med til USA. Han har holdt møde med Silicon Valleys top, snakket med den gode Zuckerberg, min “ven” Steve Jobs og mange flere fra den elitære del af techmiljøet i Silicon Valley. Han ved at fremtiden for USAs succes ligger i deres hænder – de er nødt til at gøre noget hvis Indien, Kina og fremadstormende Sydamerika / Afrika ikke overhaler dem indenom. Obama har gjort mange ting rigtigt, men det svinger ikke helt endnu, der er stadig Greencard og opholdstilladelse der kan være et problem.

“Næste forslag bliver vel fra ham, at vi hver lørdag skal spise flæskesteg med kartofler og sovs, mens vi synger “der er et yndigt land”

En mur og gebyrer bremser iværksætteri
Men hvad gør vi i Danmark, vi forværrer mulighederne for at få de dygtigste startups til at blive grundet forældet tankegang. Regler og gebyrer der gør det endnu sværere og en mur der sikrer at vi ikke får for mange ikke danskere ind i landet, bare se Søren Pind, næste forslag bliver vel fra ham at vi hver lørdag skal spise flæskesteg med kartofler og sovs, mens vi synger “der er et yndigt land”. Hvor er fokus på iværksætteri og forudsætningen for at få hjulene i gang, ja ogsåi medierne.

Spænd hjelmen og vis i stedet vi mener at vi skal være verdens mest innovative land. Giv folkeskolen, universitetet bedre vilkår for iværksætteri og tænk mangfoldighed og forskellighed ind i dette – det er innovation og det er noget af det vi i Danmark har brug for, og lad os lave en langsigtet strategi.
Lykke, lav en Tour de Startup, støv din cykelhjelm af og besøg nogle virkelige proaktive mennesker som Tommy Ahlers fra Podio, Morten Lund fra Tradeshift, ja flyv over til vores Martin Thorborg i Miami. Lyt til nogle innovative mennesker og hvad de har at byde ind med. Og lad os udbryde i et Obamask brøl “Yes we Can!”

I’m out, bussen er ved vejs ende!

Skriv et svar