Arkiver

Nyheder

Incubatorer udklækker tusindvis af nye virksomheder

Tæppet ruller væk og tilskuerne bryder ud i jubel, de tre favoritter der er valgt til dette års finale, bliver sendt direkte ud til verdens seere over nettet. Hvem skal vinde den eftertragtede pris og alle de muligheder der følger med. De bedste til at træne vinderen, de bedste marketing motorer og en positionering allerede nu efter den massive tv dækning.

Stemmerne er talt op og dette års vinder bliver udråbt om få sekunder – alle i studiet holder vejret, viseren går et sekund, to sekunder, tre sekunder. Dommerne rejser sig op og begynder at klappe og publikum bliver endnu mere ekstatiske. Nu er det nu. Pigen der har styret showet sammen med den aldrende kendis, får tildelt en kuvert, hun kigger ind i kameraet og med en hurtig bevægelse har hun åbnet kuverten.
Alle holder vejret, mens pigens mundvig langsomt bevæger sig op og former første ord. “Vinderen er…”

Y-factor, the best startup
Ovenstående scenarie kunne tages ud af rækken af uendelige musik realityprogrammer. Men det kunne også være fremtidens Y-factor, the best startup 2012. Tendenser viser at der dukker flere og flere af disse “talent konkurrencer” op i landskabet, hvor et dommerpanel udvælger hvilke talenter, der skal gå videre og hvilke der ikke er stærke nok. Tidligere skulle startuppen finde investoren og den enkelte investor ville veje idéen og se om den matchede hans / hendes portofølje – landskabet har ændret sig markant. Nu er det nok at tilmelde idéen til en incubator og efterfølgende se om man får lov til at komme foran dommerne. Hvis man er en af de heldige, får man en model til traction og en mini investering der skal sende din startup den rette vej.

” Der sker rigtig manage ændringer, siger stifteren fra Y Combinator Paul Graham. “Om venture kapitalisten vil det eller ej, startup verden ændrer sig fra en gammel form som en elefant, med få afkom til en form, som er en myg eller incubator med mange tusinde unge virksomheder, udtaler Paul Graham til Reuters

Landskabet ændrer sig markant
Mentorerne hjælper gennem forløbet i Incubations processen til at forbedre idéen og gøre den helt klar til det rette marked. Man knytter en tættere kontakt og får et brugbart netværk, der kan hjælpe idéen den rigtige vej og samtidig finde alliancer der kan være med til at gøre startuppen endnu stærkere. Dette er en fordel for alle de nye spændende startups der dukker op og der kommer hele tiden flere til, med alle disse Incubators der er med til at hjælpe i det tidlige forløb. Landskabet vi ser i dag vil ændre sig markant det næste år med mange hundrede hvis ikke flere tusinde forskellige incubators.

Know-how om markedet og de bedste idéer
Hvorfor, behøver man ikke spørge sig selv. For desto tættere kontakt de enkelte mentorer (investorer) har med de rigtig gode forretningsideer desto mere forretning kan de selv lave. Det handler om at sprede risikoen ud over måske 50-100 idéer og hvis bare en af dem bliver rigtig rigtig stor og får en meget høj traction så får Incubatoren og de helt tidligere investorer en rigtig godt afkast. Dog skal nævnes som sidebemærkning at det ikke er alle Incubators der tager en procentdel af virksomhederne.

Showet er ovre, endnu engang er en idé kommet hele vejen fra baghjul og overrasket alt og alle. Der er en dag i morgen, for alle der ikke kom med i showet. De kan igen stille sig op og pitche deres idé endnu engang – som man siger i showbusiness “The show must go on…”

Skriv et svar